Op een droge maar toch klamme donderdagavond, stonden om exact 18:35uur 13 bloedfanatieke oranjehemden klaar voor de derby tegen de rood-witte Spartanen uit Zaerum.
Met een heerlijk muziekje werd het wel bekende "twedde lokaal links" betreden.
Door menige afmeldingen en blessureleed moesten de 3J's aardig improviseren in de basiself. Vanuit KB1 en KB3 traden Niek, Arno, Roy en Jeroen D. ter tonelen. Voor Arno betekende dit naar eigen zeggen "De erste wedstrijd in de Kelderklasse".
Kronenberg begon erg sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een aantal speldenprikjes. De eerste echte aanval die door Max opgezet werd, resulteerde direct in een goal waarbij Willem attent reageerde op een eerdere kopbal van hemzelf. Na 7min. stond de 0-1 op het fictieve scorebord.
Bart, die in de warming-up een verbrijzelde vinger opgelopen had, kopte na een 'terugspeelbal' de bal tegen de eigen paal.
Of onze keeper op de hoogte is van de spelregels laten we in het midden, maar de eindstand van het akkefietje? 1-1.
Het jeugdige Sparta maakte weinig aanspraak op ook maar enige kans, voor de Sevenumers was het vooral verdedigen wat de klok sloeg.
Na 20min. was het Arno die de Kronenbergse bank en meegereisde supporters in extase bracht door de bal koel en beheerst in "Der Winkelhag" te deponeren.
De overige 25 minuten was Kroenenberg aan de betere hand, de kwalitatieve impulsen van Sparta konden geen potten breken.
Max, ja alweer Max, die zich vandaag als een vis in het water voelden op het stroeve 'biljartlaken' liet na een perfecte voorzet en een overstapje van Willem, het net bollen. De 1-3 kon in het kladblokje van Jac bijgeschreven worden.
In de overige 10 minuten kreeg Kronenberg nog 3 kansen, Willem die gemakzuchtig werd, probeerde de keeper te passeren met een stifje. Dit gaat met de technische kundigheid van Willem uiteraard niet goed,
de bal zeilde kansloos en zonder gevoel over de achterlijn. De eerder genoemde Kronenbergse spits kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid, een pijnlijke en geamputeerde kuit van de Spartaan was het enige wat hieruit voortvloeide.
De reputatie wat betreft een-op-een duels was ook bij Sparta bekend, "Wurrum duj ik dit ok? " was het juiste antwoord. Niek tekende in zijn debuutwedstrijd de 1-4 in het kladblok door een fantastische kopbal, waarna het laatste fluitsignaal na 45 minuten voetballen de rust op de donkere velden bracht.
In de rust besprak Jac de tactische aanpak voor de tweede helft onder het genot van een uiterst zoet theetje.
De tweede helft was rommelig maar ook nu was Kronenberg de betere partij, al was Sparta nu meermaals gevaarlijk.
Huubke gooide met een perfecte voorzet op Niek, die koel zijn tweede goal maakte, de wedstrijd definitief in het slot, 1-5.
Komende zondag, 19 september, sluit Kronenberg de bekercampagne om 10:30uur af tegen de rood-witten op de velden van "Bree".
"Beejzien is mejmaken"
Fijn weekend en tot zondag.
Groetjes "Os"
  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR