Na een zwaar avondje waar meer gedronken werd dan goed was, betraden om 10:15uur de laatste oranjehemden sportpark "De Heesbergen".
Na de blamage tegen Maasbree was Kronenberg uit op ereherstel, met een redelijke warming-up werd om exact 11:00 uur door Geert de start van het seizoen 2021/2022 ingeluid.
Kronenberg begon prima maar aan alles viel te merken dat sommige hun hoofd en lichaam bij de avond ervoor hadden gelaten.
Er waren weinig kansen en Kronenberg kon sporadisch een aantal speldenprikjes uitdelen.
Een schot op de paal van Hegelsom zorgde voor wat opleving op het hoofdveld.
Dennis aka Huubke mocht vandaag vanuit de "Mid-veur" positie beginnen, na een halfuur gespeeld te hebben en een goede corner van Mike gooide Huubke zijn strak afgemeten studentikoos kapsel in de strijd en kopte de bal op de binnenkant van de kruising op paal, de keeper die al liggend de bal achter zich langs over de achterlijn zag vallen eindigde het hachelijke moment met "Rustig jongens det haj ik al gezeen".
De overige minuten waren niet spannend, de brilstand bleef tot aan de thee onveranderd.
In de rust met een tactische bespreking, sloten de oud gediende Roy en Jilles vanuit KB3 bij ons aan. Jeroen Philipsen die 10 minuten voor de wedstrijd kreeg te horen dat KB3 hem nodig had, kwam na minuut 50 binnen de lijnen.
Kronenberg was sterker in de 2e helft en kreeg na een uur spelen een strafschop nadat Mark binnen de 16 meter ineens zijn benen onder zijn lichaam uit zag verdwijnen.
Mark schoot de daarop volgende penalty strak in de linkerhoek. De 1-0 en Mark's eerste doelpunt van het seizoen waren een feit.
De eerder genoemde Jeroen die na een tikje tegen zijn hak graag een vrije trap dacht te verdienen, kwam bedrogen uit.
Het slechtste wat je in zo'n situatie kan doen is de dader terug te pakken. Dit deed Jeroen natuurlijk wel en mocht zijn zonden met een gele kaart op het strafbankje gaan overdenken.
Bij de eerste daaropvolgende corner, na 75 minuten, voor Hegelsom was het meteen raak. Enkele minuten later had ook het aluminium het zwaar te verduren, waardoor een achterstand verkomen werd.
Jeroen die vergiffenis had gekregen maakte zijn fout direct goed, hij zocht binnen de 16 meter naar de overtreding en vond deze ook. 1m2 kapot gras maakte aan alle protesten een einde.
Mark schoot met een oneindig vertrouwen nu de bal hard in de bovenhoek. De ontlading was immens en de 2-1 kon in het magische kladblokje van Jac bijgeschreven worden.
De laatste 5 minuten waren hectisch, maar Teun maakte na een goede goede counter en een assist van Jeroen (hij wilde dit graag vermeld hebben, bijdeze) aan alle onzekerheid een einde door de keeper uit te spelen en rustig af te ronden.
De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen. Snel douchen en genieten van het zonnetje..
Roy Reinders en Jilles de Theije bedankt voor het uithelpen en de tomeloze inzet.
Supporters bedankt voor de aanwezigheid en support.
Fijn weekend en Santé,
Groetjes "Os"
  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR
az drotech