Afgelopen week hebben de heren van Kronenberg 2 buiten de eigen wedstrijd om gezien hoe het wel moest.
Een selectief groepje van het jeugdige elftal, Ging direct na de wedstrijd tegen Merselo hun geluk beproeven bij de provinciale 'trots' uit het Phillipsdorp.
Gisteren werden ook de "Maastreechse Sjengen" door de Venlonaeren in de eigen Koel vakkundig op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Met de feeststemming in het achterhoofd en menige goudgele rakkers in het verticale systeem mochten de oranjehemden met frisse tegenzin aantreden tegen de rood-wit-blauwen van Venray 9.
Om 10:15 stonden de oranjehemden klaar om in de dichte ochtendmist de karavaan richting het Venrayse land in te zetten.
Samen met Niek Pouwels en Guus Tielen vooraf al bedankt veur ut oethelpen.
Toen de misbanken net optijd voor de wedstrijd als sneeuw voor de zon weg trokken, begon "ut twed" voor de 3e wedstrijd van het seizoen. Tegen een tegenstander die alleen maar handbal uitslagen in de boekjes noteerde startte Kronenberg verrassend sterk met Jeffrey op de bank, wat prima beviel. Na een perfecte steekbal op Niek was de eerste tegengoal van Venray een feit, 0-1! Twee minuten later werd Niek in een soortgelijke aanval vakkundig met een ippon tegen het vochtige gras gewerkt. Na deze judoworp werd de Venraynaar met slechts geel richting het strafbankje gesommeerd. De "WTF scheids det is roed" van Niek werd niet gehonoreerd. Binnen de eerste 20 minuten viel Willem a la Jeroen Droog als een stervende zwaan binnen de 16 naar de vlakte. Mark kon met dit cadeautje overweg en mikte vanaf 11 meter de 0-2 tegen de touwen.
Nadat Bart vorige week bij Viecuri te horen kreeg dat er verdeeldheid heerst in de botstructuur van zijn pink, ging de doos met blessures nu als een rising star open. De ene naar de andere greep naar de hamstring of de lies en het tactisch trio "de 3j's" zaten aardig met de handen in het haar. In de rust werd medegedeeld dat Niek als proef overgenomen was van het vaandelteam toch richting BVV moest gaan, dit kwam als donderslag bij heldere hemel. En dan? Met 10 starten in de twedde helft?
Het geniale idee om een geblesseerde keeper waarbij normaal gesproken een terugspeelbal de hartslag langs de kant tot 100 oploopt, zijn puntschoenen te verruilen voor de maat 48,5 van Willem, werd ingewilligd. Met 2 kilo wc-papier in de loze ruimte van deze duikboten stond "het verdriet" toch klaar voor bijna 40 minuten in de spits. "doa kense gen fouten maken" (Reinders. J, 2021).
Buiten een panna van Bart en miscommunicatie met Jeffrey, was het niet prima. In de tussentijd viel de verdediging net als de gemiddelde gelovige binnen de katholieke kerk volledig uit elkaar. Daarop doorgaand bleek Jac na een overtreding op Bram, de enige fitte keeper in de selectie, niet de paus maar een overspelige pastoor. In overleg werd de slachtpartij uiteindelijk in gezamenlijk overleg voortijdig beëindigd. Eindstand is op Voetbal.nl te vinden. Volgende week Wittenhorst thoes.
OPROEP: zijn er lezers met voetbalschoenen die behoefte hebben om op zondag de schoenen uit het vet te halen en op zoek is aan een uitdaging? Bel 06-44846474.
Op nao volgende waek.
Groetjes Os!