U bent hier: Home Overzicht Algemeen nieuws In memoriam Ton Janssen

SV Kronenberg | Afdeling Voetbal

In memoriam Ton Janssen

Ton Janssen lichtMet veel plezier denken we terug aan de tijd dat Ton bij deze club actief was. Natuurlijk als speler, maar vooral de afgelopen twintig jaar als leider van het eerste elftal, bestuurslid en van 2006 � 2014 als voorzitter. In die tijd heeft de club een hele renovatie ondergaan. Van kantine tot dugouts en van keuken tot kleedlokalen.

Ton was hierin een belangrijk kartrekker. Hij ging voorop en stopte hier vele uren werk in. Bijna ieder likje verf kwam van zijn hand. Dat was voor hem heel gewoon, hij gaf kleur aan de club. Maar dat was maar een klein deel. Ton wist namelijk altijd de juiste mensen te vragen, motiveren en mee te krijgen om zo ook daadwerkelijk stappen te kunnen zetten. En kijk waar we hier nu staan.

Je was een echte doener en een verbinder. Zowel binnen als buiten de club. Geen lange vergaderingen, geen ingewikkelde presentaties, lange notulen of uitgebreide rondvragen. Gewoon to the point en vooral praktisch. Op een rustige manier wist jij de mening van jou en de vereniging over te brengen. Jij nam de mensen mee en hield ook altijd ruggenspraak waardoor je veel waardering kreeg van bestuur, leden en vrijwilligers. De nieuwe communicatiemiddelen heb je langzaam omarmt, maar ook jij zat uiteindelijk in de whatsapp groepjes, je was nu zelfs beheerder van de scheidsrechtersapp. Na je periode als voorzitter was je niet weg bij de club. Sterker nog we waren samen al plannen aan het maken voor de tijd dat je met pensioen zou gaan.

Je was nog iedere thuiswedstrijd van het 2e en het 3e hier in de kantine en specifieker: op het bankje tussen scheids 2 en kleedlokaal 1. Iedereen die �s ochtends hier kwam, ging bij jou op het bankje zitten. De trainers, spelers, scheidsrechters en supporters kwamen even bij jou bijpraten, lekker in het zonnetje genieten van wat er allemaal op en rond het veld gebeurde. Een zekerheidje voor iedereen, Ton op het bankje bij de SV.
Dat zekerheidje is er plots niet meer. Geen vriendelijke groet, geen helpende hand, geen luisterend oor, geen clubman op zijn bankje. We gaan je missen Ton. Zondag zouden we de vernieuwde kleedlokalen openen, de laatste zichtbare klus van Ton. Zondag zouden we je willen bedanken, dat is niet gelukt dus doen we dat nou. Ton bedankt voor alles en een warm applaus voor jou.

Pupil van de Week

SV Agenda