U bent hier: Home Overzicht Algemeen nieuws In Memoriam: Toon van der Hulst

SV Kronenberg | Afdeling Voetbal

In Memoriam: Toon van der Hulst

Toon van der Hulst

ToonvdHulstAls er weinig dagen meer zijn in je leven, Zorg dan voor veel leven in je dagen.

Toon kwam als 11 jarige jongen en jongste van het gezin van Lierop naar Kronenberg wonen, met moeder en de andere kinderen. Zijn vader was op jonge leeftijd overleden aan  longontsteking. Er zat geen voetballer in Toon, wel werd hij lid van Jong Nederland, de tegenwoordige K.J.E.M. Toon verbleef enkele jaren in Australië waar hij onder meer werkte op een wijnboerderij en als taxichauffeur. De wens van Toon om in Australië te gaan wonen ging niet door omdat zijn grote liefde Nel niet uit Kronenberg weg wilde.

Kronenberg werd zijn HOME, voetballen was nog steeds niets voor hem. Toen in 1969 de volleybal vereniging Setpoint werd opgericht was dit voor hem de reden om lid te worden van de SV Kronenberg. Na zijn volleybal loopbaan bleef hij lid van de SV Kronenberg. Toon ging beugelen bij de O.D.L. Kronenberg, dit werd zijn grote passie. Hij was een toegewijd lid van O.D.L.  wat hem deed besluiten om een bestuursfunctie te aanvaarden.

In het voorjaar van 2007 neemt Toon na ruim 23 jaar het besluit om te stoppen als secretaris en bestuurslid van O.D.L. Tijdens deze periode is Toon een aantal jaren secretaris van de Ned. Beugelbond afdeling Noord geweest. Beugelen bleef hij met grote toewijding beoefenen zowel trainen als competitie spelen.

In het voorjaar ging het niet zo goed met zijn gezondheid maar hij beugelde wel door tot aan het einde van de competitie. De gezondheid van Toon liet niet toe dat hij nog kon starten in de nieuwe competitie.

De woorden van Toon:  “De wedstrijd die ik nu moet gaan spelen kan ik niet winnen”

Op 26 september is Toon op 75 jarige leeftijd overleden.

Wij wensen Nel, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens bestuur SV Kronenberg,

Voorzitter,