Vandaag stond de topper op het programma, nummer een na laatste (wij) tegen de koploper (Revoc).

Een “voorspelbare” uitslag dacht iedereen.

Toen in de eerste set Revoc het eerste punt scoorde dachten we al dat dit een voorteken zou zijn. Maar daar wilden we ons nu niet bij neerleggen. Met een ontspannen geest, we hadden niets te verliezen en elk punt was winst, zetten we deze eerste score weer recht en even latere stonden wij voor. Nog maar een puntje, maar ja. Toch voor op de koploper! Gesterkt door deze score werd het spel beter en moest Revoc alle zeilen bijzetten om niet al de eerste set te verliezen.Op 23-xx stonden we nog voor. Helaas stokte onze score toen en kreeg Revoc de kans bij te komen en deze eerste set nipt te winnen. Helaas, want we hadden goed gespeeld. Daar moest eigenlijk meer in zitten.

De tweede set leek ook al zo’n verloop te hebben. Maar alle inspanning die het ons kostte om weer een 23-xx voorsprong te halen zorgde ook voor terugkerende blessures. Niet helemaal fit moesten we deze set uitspelen en voor Revoc was dat de uitgelezen kans om ook deze set weer nipt binnen te halen.

Gelukkig hadden we nog een toeschouwer die wel zijn sportkleding had meegenomen. Hoewel hij geen shirt van ons had, maar daar viel wel een mauw aan te passen. Nou ja, korte mouwen. In de normale Nevobo competitie niet mogelijk, maar recreatief wordt er meer met sportplezier rekening gehouden dan met regeltjes die niet direct de wedstrijd beïnvloeden. Zodoende werd na kort overleg met de tegenstander een nieuwe speler op het wedstrijdformulier toegevoegd en mocht deze ook meedoen.

De derde set kwamen we dus met een gewijzigd team het veld in. Wennen was niet echt nodig, Peter had al vaker met ons meegespeeld, dus we konden op gelijke tred door gaan. Ook nu stonden wij weer voor bij het bereiken van de 23 punten. Maar weer stokte onze score en maakte Revoc de beslissende punten. Dat was al 3 sets met dezelfde eindstand. Daar moesten we toch verandering in brengen.

De vierde set moest het dan gebeuren, want daarna was de wedstrijd afgelopen. En weer leek het verloop zich te herhalen. Ook nu stokte de score weer bij de 23 punten. Alleen hadden we nu een iets ruimere marge. Het duurde even voor we over die blokkade heen waren, Revoc kwam nog tot 22 punten bij, maar daarna lukte het toch de beslissende 2 punten en dus een set te winnen. Dat voelde aan als een overwinning en zo werd de setwinst ook gevierd.

Jammer dat het tegen de toch betere koploper was, maar zo’n goede wedstrijd hebben we deze competitie nog niet gespeeld. Hopelijk kunnen we dit in andere wedstrijden ook laten zien, dan kunnen we nog diverse punten bijschrijven! Peter, bedankt dat je het loerende blessuregevaar had voorzien en je sportkleding had meegenomen.