Vandaag onze eerste ontmoeting met Olsredlem dit seizoen. Ja laat, maar de eerste ontmoeting in Melderslo is uitgesteld en volgt pas later.

Uit het verleden wisten we dat Olsredlem geen gemakkelijke tegenstander zou zijn. We hebben al vaker wedstrijden gehad die op het scherpst van de snede beslist werden. En dat na 14 dagen geen bal te hebben gespeeld! Maar gelukkig is het balcontact ondertussen zo ingesleten dat daar geen problemen mee waren.

In de eerste set koos Olsredlem, zoals gebruikelijk bij de recreanten, voor de service. Dat gaf ons de eerste kans een aanval op te zetten en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Hoppa, punt 1 was binnen. Maar dat is slechts een druppel op een gloeiende plaat, dus er moest nog meer volgen.

In deze eerste set lukte dat ook erg goed en zo werd de eerste setwinst ook binnen gehengeld. Al lieten we aan het einde van de set Olsredlem nog een stuk dichterbij komen.

De tweede set dachten we door te gaan zoals we de vorige set geëindigd waren. Maar dat verliep toch wel even anders. Olsredlem kwam meer in hun spel en dat had zijn weerslag op ons spel dat daardoor minder werd. Gelukkig wisten we dit dreigende verlies nu nog te keren. Een paar goed getimede time-outs brachten de rust terug in het spel en zorgden er voor dat we deze set nog konden winnen.

In de derde set was het de bedoeling om naar een 5-punten winst toe te werken. Daar dacht Olsredlem echter anders over. Met man en macht werd elke aanval van ons geblokkeerd of verdedigd, dus wij hadden gewoon veel moeite om onze punten te scoren. En uiteindelijk moesten we deze set ook aan Olsredlem laten. Daarmee hadden zij in elk geval vast een puntje van ons afgesnoept.

In de vierde set moest het dan gebeuren, want een vijfde set wilden we toch echt niet. En ondanks felle tegenstand van Olsredlem wisten we deze keer de rust te bewaren en de set winnend af te sluiten. Dat was wel weer eens nodig, want in de stand waren we alleen maar aan het zakken.

Na afloop eindelijk weer ons overwinningsgezang onder de douche. In het begin wat onwennig en ongecoördineerd, twee verschillende liedjes tegelijk, maar dat werd al snel rechtgezet. Toen klonk het dus weer als vanouds.

Daarna nog koffie (met vlaai van GR) en daarna nog enkele biertjes. Daarmee was de overwinning weer gevierd en konden we weer naar huis.