Na de verlengde nachtrust weer eens een thuiswedstrijd. We hebben even geteld, maar dat is wel een half jaar geleden. Oké, de zomerperiode zat er ook tussen, maar dan nog! In elk geval was alles, ook het openingssysteem i.v.m. de wintertijd die was ingegaan, er klaar voor.

Onze tegenstander vandaag was VC Trivia 2, van het samengaan van AVOC, HVC en VC Meterik. Ook zij waren klaar voor de wedstrijd. En in het begin van de eerste set maakten ze dat ook wel duidelijk. Al snel stonden ze enkele punten voor, en dat groeide uit tot 10-22. Toen werden wij pas wakker. In een goede servicebeurt werd dat verschil een heel stuk kleiner gemaakt, en uiteindelijk was het 17-25. Nog een behoorlijk verschil,  maar de inhaalrace had ons zelfvertrouwen goed gedaan.

De tweede set ging vrij gelijk op. Van allebei de teams geen hoogstaand volleybal, maar deze keer zorgden wij voor de setwinst. Dat was weer een stap vooruit.

De derde set verliep in het begin ook zeer moeizaam, maar al snel wisten we het spel te dicteren en liepen we uit tot een dikke setwinst. Een goede opsteker voor de o zo lastige vierde set.

In de vierde set lieten we VC Trivia weer te goed in hun spel komen. Of beter gezegd: we zorgden er zelf voor dat wij niet in ons spel kwamen. Onnauwkeurigheden waren hier de grootste boosdoener. VC Trivia (zelf zeiden ze “zeg maar America”) won de vierde set en wist een vijfde set af te dwingen.

Daarin kwam onze conditie weer kijken. Soms met wat moeite en soms met gedegen spel wisten we bij wisseling van speelhelft weer net voorbij Trivia te komen (8-7). Daarna wisten we het voordeel aan onze kant te houden en deze beslissende set weer te winnen.

Onder de douche natuurlijk weer luid gezang en daarna koffie, thee, gebak, gevulde eitjes, toastjes, bier, cola om de overwinning te vieren. De vlaai had Piet voor gezorgd, maar Zus bedankt voor de andere hapjes.