Het vertrek was al een feest op zich. 2 chauffeurs die elk 1 medespeler gingen ophalen. De eerste reed gewoon door bij de eerste medespeler. Wat een gezicht! Maar gelukkig ging alles wel goed en kwamen we voltallig in Belfeld aan. Wel vroeg, maar we moesten nog “even” tijd maken om om het complex heen te lopen. We waren bij de parkeerplaats aan de achterkant en daar was geen ingang.

Dat we daarom wat later in de zaal waren maakte niet uit, door de wandeling waren de spieren al half warm. Dat kon dus nog wel.

Voor de wedstrijd in de kleedkamer was het nog de vraag of we wel hadden moeten komen. Maar dat bleek in de eerste set de verkeerde vraag. Na een spannende set stonden wij met ruime voorsprong voor ons eerste setpoint. Dat we daar veel pogingen voor nodig hadden liet merken dat beide teams wilden winnen. Holyoke 2 om de koppositie beter vast te zetten, wij omdat dit al meer was dan we vooraf hadden gehoopt.

De tweede set was voor ons echter een tegenstelling van de eerste set. We liepen achter de feiten aan, tegen ons zelf te volleyballen en waren het niet altijd eens met de scheidsrechter. Soms waren zijn tekens ook wel tegenstrijdig en moest hij zichzelf corrigeren. Dat zorgde er des te meer voor dat wij op de scheidsrechter letten en niet met het spel bezig waren. Het resultaat is navenant.

In de derde set, weer aan de “winnende kant” van het net, waren we weer met het spel bezig. En omdat de punten binnen stroomden hoefden we ook niet op de scheidsrechter te letten. Weer een set binnen, al 2 keer meer dan we vooraf dachten tegen de koploper.

De vierde set stonden we weer aan de andere kant van het net. Maar om het fabeltje de grond in te drukken dat daar niet gewonnen kon worden gingen we er helemaal voor. Met veel moeite lukte het uiteindelijk ook deze set aan de “verliezende kant” te winnen. Daarmee was een dikke onverwachte zege binnen gesleept. Daar moest op gezongen worden!  En nog wat gedronken natuurlijk, met de gewoonlijke en ongewoonlijke gesprekken. Het kwam deze keer zo ver dat er “ouwe zakken” aan te pas kwamen. Maar verder ging alles goed.

Volgende wedstrijd is in onze eigen gymzaal tegen Athos. Komt dat zien! We doen geen belofte gezien dat er al diverse afmeldingen zijn. Maar ons best doen we altijd.