Met weinig verwachting gingen we richting Belfeld. Gezien het tijdstip, we hoefden pas om 10:30 te veertrekken, was het ook een heel ongebruikelijke wedstrijd. Daar zijn we eigenlijk helemaal niet aan gewend.

Toen bij het inspelen bleek dat de puntenmachines van Holyoke, nog vrij jeugdige spelers, niet in het veld stonden kregen we nog een beetje hoop. Maar dat het lastig zou worden wisten we.

De eerste set begon al met onze service, maar het eerste punt voor Holyoke. Wel een discutabele beslissing van de scheidsrechter die de bal buiten de lijnen zag vallen terwijl toch zeker van mening waren dat die er binnen viel. Maar ja, daar kun je niet tegen opboksen. De opslag van Holyoke werd echter meteen gepareerd en geprikkeld door de vorige beslissing met kracht ingeslagen. Dat was ten minste een duidelijk antwoord! We bleven in de set geconcentreerd en met lef en verstand spelen. Als er gesmasht kon worden gebeurde dat ook, maar als tactisch spelen nodig was konden we daar gemakkelijk naar switchen. Zo werd de eerste set een prooi voor ons, met verrassend groot verschil.

De tweede set begonnen we ook weer goed. Maar Holyoke had zich schijnbaar beter op ons ingesteld. Het koste veel meer moeite om deze set ook winnend af te sluiten. Maar dat lukte toch, en daarmee hadden we al minstens 2 punten in de zak.

De derde set vielen we terug in ons spel. Gebrek aan communicatie waardoor ballen helemaal niet gespeeld werden of bij elkaar voor de neus weggespeeld werden. Alom we waren tegen ons zelf aan het spelen. Klinkt eigenlijk wel bekend. Ondanks ferm verzet konden we het losgeslagen Holyoke niet volgen en verloren we deze set.

De vierde set vielen we nog verder terug. Onenigheid en ongenoegen stak de kop op waardoor Holyoke geen enkele moeite hoefde te doen om deze set met zeer ruim verschil te winnen. Dat betekende dus een vijfde set!

Ondanks alle verzet en inspanning lukte het niet deze beslissende set te winnen. Een moment van afscheid was aan het einde van de set. Onze nestor Mart C. heeft laten weten na dit seizoen de schoenen in de wilgen te hangen. En omdat hij bij de laatste wedstrijd op vakantie is was nu het moment voor een publiekswissel al stond hij zelf vreemd te kijken toen dat gebeurde. Het was dus goed geheim gehouden!

Jammer dat de zak met twee punten al vol was. Volgende keer misschien een grotere zak meenemen?

Na afloop helaas geen gezang onder de douche. En omdat het al zo laat was ook niet meer napraten bij een drankje. Maar ja, de laatste wedstrijd thuis hebben we daar nog genoeg kans voor. En anders bij de seizoenafsluiting.