Hè, eindelijk weer een wedstrijd gespeeld. Ja, als de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen al uitvalt… Vandaag waren we er dus wel aan toe.

In de eerste set liepen we al snel tegen zo’n 6 punten achterstand aan. Niet dat we slecht speelden, maar we waren nog wat onrustig in het veld waardoor veel kleine foutjes ontstonden. En veel kleine foutjes maakt 6 grote. Tot 20-14 bleven we zo rond de 6 punten achterstand achter de feiten aanlopen. Maar toen zagen we in eens het licht (de LED tl-lampen deden pijn in de ogen als je er in keek) en wisten we de achterstand weg te werken tot gelijkstand. En na nog een paar side-outs wisten we het karwei ook af te maken.

In de tweede set leek VVT het licht beter te zien. Ondanks felle tegenstand wist VVT deze set te winnen. Het was een vrij vlakke set zonder bijzonderheden, dus die kan ik ook niet vermelden.

Dan moesten we het in de daaropvolgende sets maar doen: de wedstrijd winnen.

De derde set was duidelijk. Wij dicteerden het spel en VVT leek er naar te kijken. Dat roept wel op tot oplettendheid, anders konden we de volgende set onszelf weer in slaap sukkelen.

Maar de vierde set was alles behalve ons in slaap sukkelen. VVT hoopte nog dat ze weer aan de winnende kant van het net waren beland, maar daar wilden we niet aan mee werken. Wij wilden gewoon met de overwinning naar huis. En zo gebeurde het dus ook.

Na afloop weer onze overwinningskreten onder de douche. Ja kreten, het zingen waren we schijnbaar ook al weer verleerd. Te weinig kunnen oefenen. Dat moet in de loop van het seizoen dus nog verbeteren.

Helaas geen kantine in het gymzaaltje in Steyl, maar voor meerderen kwam dat ook goed uit. Die hadden nog andere verplichtingen in de middag en konden dus op tijd thuis zijn.

Volgende keer duurt weer even, dus hier moeten jullie het voorlopig mee doen.

Tot weerziens…