U bent hier: Home Verslagen Heren recreanten 1 Verslag heren recreanten 1, 26-03-2017

SV Kronenberg | Afdeling Volleybal

Verslag heren recreanten 1, 26-03-2017

In een wedstrijd die aan elkaar hing van meer en minder gelukkige reflexen is het ons vandaag toch gelukt weer op de eerste plaats te belanden.

Achteraf vroegen we ons af of dit wel verstandig was, maar kampioen worden heeft ook wel iets. Het is tenslotte al weer een tijdje geleden dat we 1 of meerdere kampioenen hadden. Maar we zijn er nog niet! We hebben nog enkele wedstrijden te gaan. En de concurrentie staat te popelen (Meuleveld, Athos). Maar dat zijn latere zorgen, nu eerst even wat meer over de wedstrijd.

Na een goede start waarbij we de service van Revoc meteen in ons voordeel lieten werken volgde een serie opslagen waardoor we stilaan wat uitliepen. Maar dat triggerde wel onze slaap (1 uurtje gemist in de nacht) waardoor we de voorsprong weer snel verspeelden. Aan het einde van de wedstrijd, na wat time-outs en wissels, leek ons spel weer terug te komen en konden we de set nog net binnen halen.

De tweede set maakten we die fout niet meer. Ondanks dat Revoc fel tegenstand bood wisten we, soms met kunst en vliegwerk, de voorsprong groter te maken dan vorige set.

Dat was het bekende stramien, maar het bekende vervolg bleef vandaag uit. Ook in de derde set was Revoc niet sterk genoeg om ons in de problemen te brengen, ondanks de opmerkingen vlak voor de set die niet voor publicatie geschikt zijn. Nee, niet racistisch, zo zijn we niet. Het ging over een van ons zelf. Maar de opmerking bleef wel even plakken en er werd nog af en toe naar gerefereerd in de opmerkingen onderling.

Na deze derde set ook te hebben gewonnen was de laatste set nog voor de statistiek en punten. En omdat we gewoon gebrand waren op een dikke overwinning en nog eens alle punten scoren lieten we dat niet achterwege. Daarmee hebben we dus de kop-positie weer veroverd in de ranglijst en zullen we met die druk om moeten kunnen gaan. Hoe dat gaat zien we volgende week wel, tegen onze maatjes van Athos.

Maar vandaag kon dus weer uit volle borst gezongen worden onder de douche! Jammer dat de geluidsisolatie zo goed is, anders hadden er nog veel meer mensen mee kunnen genieten.

Daarna genieten van de koffie, biertjes en hapjes. Volgende keer mag ik Petra herinneren dat het de laatste thuiswedstrijd is, want nu was ze de hapjes vergeten. Gelukkig was Zus inventief en heeft toch nog voor wat lekkers gezorgd. Dank je, Zus!

Afgelastingen