U bent hier: Home Verslagen Heren recreanten 1 Verslag heren recreanten 1, 02-04-2017

SV Kronenberg | Afdeling Volleybal

Verslag heren recreanten 1, 02-04-2017

Vandaag de return tegen onze trainingsmaatjes van Athos. Meestal lukt het in de training wel van hen te winnen,

ondanks of dankzij dat iemand van ons dan bij hen meespeelt. Maar afgelopen woensdag lukte dat al niet. Toen was bij ons de inzet en spelbeleving onvoldoende. Hoe zou dat vandaag hersteld zijn? Bij vertrek al de eerste die nog een boodschap thuis moest achterlaten. Onderweg nog een misser met een soortgelijke boodschap. En eenmaal aangekomen was er nog iemand die het boodschappenlijstje niet compleet had. Wat een begin! Maar gelukkig waren we wel zo veel als verwacht aanwezig. Dat was dan weer positief.

Na de nodige grappen over de boodschappen moesten we dan toch maar eens de zaal betreden. Vandaag niet het centrale speelveld, want de jeugd moest ook volleyen. En dan kom je dus op een veld dat enigszins vertekend in de hal ligt. De ruimte aan beide kanten is dermate verschillend dat we meerdere malen niet op de juiste plaatsen in het veld stonden. Nog net geen opstellingsfout, alhoewel 1 keer… Maar aan de ene kant lieten we een groot deel van het veld ongedekt terwijl we aan de andere kant niet wisten of een bal nu in of uit zou gaan. En kijken naar het plafond hielp ook al niet, want dat liep ook schuin af naar de grootste zijkant van het veld. Maar eigenlijk had dat het verschil niet zo groot mogen maken.

De eerste set lieten we, ondanks dat we niet zo slecht begonnen, toch in de handen van Athos belanden. Zo rond de tien punten lukte het Athos om een verschil op het scorebord te krijgen van 5 a 6 punten. En dat bleef tot het einde zo staan. Grootste probleem leek dat er niemand echt gemotiveerd in het veld stond. Er werd wel naar elkaar gekeken, maar in actie komen? Ho maar.

De tweede set begonnen we iets beter. In een slopend gevecht, waar de asymetrie van de zaal echt begon tegen te werken, wisten we met veel gekreun en gesteun de kleine voorsprong die we hadden net over de meet te slepen. Dat was dus gelijkstand nu.

De derde set, en tevens de vierde set, waren weer voor Athos. Nu mochten we hier niet winnen, want anders kregen we geen snacks, maar dan hadden we toch liever 3 - 2 gezien. Maar dat zat er vandaag niet in. Dus bij ons geen gezang onder de douche. Van Athos hebben we dat niet gehoord. Maar zij hebben ook niet zo’n traditie.

Na de wedstrijd nog gezellig samen na gekeuveld in de kantine, onder het genot van koffie of thee met vlaai en andere drankjes met snacks. En toen weer met de fiets naar huis… Woensdag voor of na de training mogen we nog een keer na keuvelen. Maar het is ondertussen wel een hele tijd terug dat wij de onderlinge wedstrijd gewonnen hebben! December 2014 of zo! Het wordt tijd weer eens een kleine verandering door te voeren hierin! Maar de vraag is hoe? Want er zit niet veel verandering in de teamsamenstelling!

Voor de website lezers een extra aanvulling: het grootste probleem in deze wedstrijd was het feit dat we de bal bijna niet in de hoogte speelden. Passes als raketten naar het net, setups die (op het hoogste punt van de boog) maar net boven de netband uitkwamen, en ga zo maar door. Als er nog wat te trainen viel was dat een belangrijk punt om aan te werken!

Afgelastingen