U bent hier: Home Verslagen Heren recreanten 1 Verslag heren recreanten 1, 30-04-2017.

SV Kronenberg | Afdeling Volleybal

Verslag heren recreanten 1, 30-04-2017.

In wat door sommigen werd bestempeld als "de moeder aller wedstrijden" hadden we de kans om zonder hulp van de tegenstander het kampioenschap veilig te stellen.

Maar vandaag moesten we wel enige aanpassingen invoegen om dat te kunnen. Als we geen hulp van onze trainingspartner Athos hadden gehad hadden we maar met 5 spelers aan de wedstrijd kunnen beginnen. Vakantievierder, geopereerde, musicalbezoeker. Alles viel vandaag samen!

Vanuit Kronenberg hadden we bedacht even met de fiets naar Hegelsom te gaan. Konden we na afloop rustig een feestje vieren! Die gedachte werd ook uitgevoerd, maar op de heenweg hadden toch wel een straffe wind tegen. Meer moe dan opgewarmd kwamen we dan ook in Hegelsom aan. Dat geldt natuurlijk niet voor onze "elektrische" fietsers. Maar die namen de rest toch niet op sleeptouw. Onze Athos-steun en Mart kwamen op eigen gelegenheid. Mart moest om halverwege de wedstrijd naar een brunch, dus die kon het einde niet meemaken. Athos was al aanwezig en Mart kwam net aan toen we nog buiten voor de deur stonden, die echter wel al open was.

Na een korte rust tijdens het omkleden konden we beginnen aan de warming up. Even gemeld aan HVC dat we twee gastspelers hadden, maar dat was geen probleem. Zelf hadden ze ook aanvulling (van het eerste team) dus dat kon moeilijk anders.

De eerste set hadden we voor het grootste deel enkele punten voorsprong. Aan het einde van de set was dat ook zo, dus die wonnen we.

De tweede set begonnen de zenuwen wat op te spelen, althans zo leek het. Kampioen? Niet kampioen? Wel? Niet? Wat zou het worden! In het veld werd er minder bewogen en was er minder controle over de acties die werden uitgevoerd. Dat had tot resultaat dat HVC van ons weg liep. Daar moest wat aan gebeuren! Met hangen en wurgen lukte het de achterstand wat kleiner te maken. Maar dat was niet genoeg om deze set ook te pakken. Het publiek van Athos dat al in het begin van de wedstrijd in grote getale was komen kijken kreeg een "big smile" op het gezicht. Want daardoor was voor hun de kans om kampioen te worden plotseling sterk gestegen. Ze moeten nu alleen nog de wedstrijd Peelpush – Meuleveld afwachten. Maar die is naar volgende week uitgesteld. Kunnen ze spelen met voorkennis! Als Meuleveld een setje verliest is Athos kampioen, dus dat spant er nog om.

Maar nu weer even terug naar de wedstrijd. De derde set speelden we weer aan de winnende kant, althans tot nu toe. Het lukte dan ook deze set weer te winnen.

Nu nog de vierde set winnen, en we stonden qua wedstrijdpunten weer gelijk met Athos, maar qua setsaldo/puntensaldo net even lager. Echter speelden we nu weer aan de verliezende kant. En hoe bijgelovig het ook klinkt, dat werkte wel weer door. De vierde set ging naar HVC en een vijfde set moest nog gespeeld worden. Wel maximaal genot voor het publiek natuurlijk!

Voor de vijfde set koos HVC de service, dus onze aanvoerder koos de verliezende kant om te beginnen. En dat werkte weer! HVC stond met 8-6 voor bij de wissel van speelhelft. Maar wij speelden nu aan de "goede" kant. En zienderogen werd de achterstand omgezet in een voorsprong.De nodige time-outs werden er nog tegenaan gegooid door HVC om het tij te keren, maar dat konden wij natuurlijk ook! Een eindsprint van HVC bracht hun nog langszij tot 14-14. Maar de sprint was te vroeg. De laatste punten van de wedstrijd waren voor ons! Daarmee was de wedstrijd uit en gewonnen, maar het kampioenschap verspeeld en verloren.

Wel mochten onze gastspelers meegenieten van onze overwinningsliederen onder de douche. Maar of ze daar zo gecharmeerd van waren?

Afgelastingen