U bent hier: Home Verslagen Heren recreanten 1 Verslag heren recreanten 1, 01-10-2017

SV Kronenberg | Afdeling Volleybal

Verslag heren recreanten 1, 01-10-2017

De eerste wedstrijd van het seizoen was weer even wennen. GEEN kampioen geworden, maar wel 2 poules hoger!?! Ja, dat krijg je als de teams opnieuw worden verdeeld over de poules. Gezien het aantal eerste en tweede teams in deze poule hadden we niet al te veel vertrouwen in de uitslag. Maar ja, de herverdeling heeft schijnbaar bij  meer teams toegeslagen. Voordeeltje (als je het zo mag noemen) is dat Athos ook weer in onze poule zit. Dat kost dus weer extra strijd tussen onze trainingspartner en ons. Maar nu even de wedstrijd.

De eerste set begon al goed. Meteen de opslag van Peelpush onderschept en met een goede aanval de side-out gehaald. Het eerste punt is binnen! Gedurende de set bleek dat Peelpush ook nog geen wedstrijd gespeeld had. We hadden weinig moeite hun spel te lezen, maar andersom ging nog niet zo goed. Zodoende liepen we uit naar een ruime setzege.

De tweede set verliep al wat minder. Dat resulteerde in onrust, met als gevolg ongecontroleerde passes en acties. Peelpush ging echter door zoals de eerste set en kreeg daardoor meer de overhand. Gelukkig was er nog tijd het tij te keren en konden we deze set uiteindelijk nog met redelijk verschil binnen halen.

Derde set lieten we ons terugvallen tot een gezapig spelletje. Zo gezapig dat Peelpush het heft echt in handen kon nemen en wij, ondanks dat het verschil niet zo groot was, toch vrij kansloos de set verloren. Wel waren we hierdoor wakker geschrokken. Maar goed ook, want de wedstrijd was nog niet voorbij.

Van dat schrikmoment maakten we in de vierde set dankbaar gebruik. Alle schroom werd overboord gezet want ondanks dat we 2 poules waren gestegen roken we wel kansen dat we onze eerste wedstrijd ruim konden winnen. Die drive gaf ons vleugels! Ondanks dat Peelpush af en toe stevig tegenstribbelde wisten we deze set toch  met ruime cijfers te winnen. En daarmee was onze eerste overwinning van het seizoen binnen!

Onder de douche werd deze overwinning weer luid en duidelijk gevierd met onze overwinningsliederen. Als dat vaker gebeurt kunnen we onze nieuwe tegenstanders nog iets leren!

Afgelastingen