U bent hier: Home Verslagen Heren recreanten 1 Verslag heren recreanten 1, 21-01-2018

SV Kronenberg | Afdeling Volleybal

Verslag heren recreanten 1, 21-01-2018

Vandaag was het, zoals onze Jan T in de app noemde, tijd voor "de moeder aller wedstrijden". En waarschijnlijk zal de moeder aller wedstrijden met trots hierop terugkijken. Haar jongens, ook die van Athos, hebben het fantastisch gedaan!

Zoals op de laatste trainingen al merkbaar was: we doen niet onder voor Athos. Op veel van de trainingen winnen we meer setjes dan zij. Maar dat we dat ook in de wedstrijd konden is toch al een hele tijd geleden.

Vandaag begon de wedstrijd in ons voordeel. Wij konden de eerste punten scoren. Er begon al snel een beetje hoop te gloren dat we de set konden winnen. Dat gaf ons kracht en hierdoor gesterkt lukte dat ook. Sinds lang hadden we weer een puntje aan onze score op de ranglijst toegevoegd!

De tweede set begonnen we met hoop op meer. Sterk in de verdediging en gedreven in het afmaken wisten we de kansen tegen Athos te benutten. Met wat meer moeite wisten we ook het laatste punt te scoren en zo weer een punt toe te voegen aan ons conto. De 2 punten voor 2 sets konden we niet meer kwijt raken! Wel jammer dat GJ weer last kreeg van zijn bovenbeen. Niet graag, maar waarschijnlijk wel verstandig nam hij na deze set even rust. We moesten dus even anticiperen op de andere opstelling. Hoewel we die wel vaker hadden gespeeld.

In de derde set was het voor ons even aanpoten om in het begin niet weg te glijden. Maar gelukkig lieten we dat niet gebeuren en wisten deze set ruim te winnen. Dat was in eens 4 punten op ons conto erbij. Zou de scherts van woensdag, dat we gelijk kwamen met een 4-0 overwinning, uitkomen?

Omdat het spel goed verliep bleef GJ ook de vierde set rust houden. Het kriebelde wel af en toe om weer wat te doen, maar dat bleek uiteindelijk en gelukkig niet nodig. Voor Athos was het doek gevallen en de tegenstand werd snel minder. Met ruime cijfers werd ook de laatste set gewonnen. Op naar de douche, waar we onze overwinningsliedjes weer eens mochten laten horen. En daarna natuurlijk nog de koffie, vlaai, drankjes en hapjes en gezellig nakeuvelen. Jan T van Athos zij toen ook dat dit er al langer aan zat te komen. Op de trainingen was de drive om dan te winnen al enkele weken minder. En de ontlading moest een keer komen. Jammer voor Athos dat dat in deze wedstrijd was.

Op de ranglijst staan we nu in punten gelijk, maar Athos heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. Maar in deze poule is die nog niet gewonnen, dus mogelijk eindigen we wel gelijk. Maar het is niet langer eenzaam als rode lantaarn drager!

Afgelastingen