U bent hier: Home Verslagen Heren recreanten 1 Verslag heren recreanten 1, 15-04-2018

SV Kronenberg | Afdeling Volleybal

Verslag heren recreanten 1, 15-04-2018

Met de wedstrijd van woensdag nog in gedachten, soms ook in de benen, werd vandaag de verplaatste wedstrijd tegen Arsenaal gespeeld. Hoewel de spanning achteraf minder was dan woensdag werd ook vandaag vol vuur gespeeld. We hadden ten slotte niets te verliezen.

Al met inspelen maakte Arsenaal duidelijk dat ze heeeeel hard konden smashen. Maar dat waren natuurlijk geen wedstrijdomstandigheden. Daar zouden we een fors blok en snelle verdediging voor nodig hebben om dat te keren. En het verleden leert dat die beide onderdelen niet ons sterkste punt zijn. Maar vandaag is vandaag, dus daar keken we niet naar.

De eerste set maakte Arsenaal duidelijk dat, als mogelijk, ook in de wedstrijd zo hard werd gesmasht. Ondanks dat er af en toe wel een blok bij zat was dat in deze set niet voldoende. De verdediging moest zo hard aan de bak dat ze het niet altijd bij konden houden. Tja, opstaan wordt op onze leeftijd steeds moeilijker. Maar ondanks dat we zeker in het begin van de set achter de feiten aanliepen kwamen we steeds beter in ons spel en ging alles langzaam steeds beter lopen. Uiteindelijk wisten we nog 17 punten te scoren deze set. Meer dan dat we gezien het begin verwacht hadden.

In de tweede set gingen wij door waar we gebleven waren. En omdat Arsenaal iets gas terug nam kwam dat onze score ten goede. Met een puntje meer dan de eerste set was de stijgende lijn ingezet. Memorabel in deze set was een wel heel erg lange rally. Over en weer werd aangevallen en verdedigd, afgewisseld met geplaatste ballen. Uiteindelijk wist Arsenaal het punt toch te scoren. Maar ook bij hen hing de tong toen op de schoenen. Als dat vaak zou gebeuren moesten we nog aan de zuurstof!

In de derde set gingen wij weer door waar we gebleven waren en dacht Arsenaal dat het verder wel ging lukken. Voor ons een extra aanmoediging en dus weer meer punten gescoord!

De vierde set was dan ook alles of niets. Konden we de wedstrijd en zoals het er nu naar uit ziet het seizoen afsluiten met nog een gewonnen set? Konden de snacks daar op wachten? Wij vonden van wel, en Arsenaal wist niet dat we die zouden krijgen. Met alle mogelijke snoekduiken en soms met gevaar voor eigen ledematen werd elke bal gekeerd. Dus toen we tegen het einde van de set weer op 23-22 stonden en Arsenaal weer scoorde wisten we van woensdag dat we dit snel moesten afronden. Anders kon het weer mis gaan. Met inzet van alles wat we nog in ons hadden wisten we de side-out te winnen. 24-23! Nu nog zorgen dat de aanval van Arsenaal niet meer terug kwam. En hoewel dit niet de eerste keer lukte en de verdediging nog eens moest optreden lukte het uiteindelijk toch deze set te winnen. Wat een gejuich leverde dat op! Alsof we kampioen waren geworden.

Zo’n slot op een lang en moeizaam seizoen, de wedstrijd van woensdag ook meegeteld, deed veel van de minder gelukkige wedstrijden vergeten. Op naar de douche en dan de hapjes!

Ook Arsenaal kon wel een drankje gebruiken en dook mee onze “kantine” in. Zus was er niet geheel op voorbereid dat de tegenstander mee kwam, wij zelf eigenlijk ook niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Zus zorgde goed voor onze gasten en gaf hun ook een deel van de hapjes. Terecht merkte Arsenaal op dat ze nog nergens zo goed waren ontvangen. Het is al vaker gezegd, maar weer eens het bewijs: sport verbroedert.

Afgelastingen