"Haal alsjeblieft det RK van RKSV Wittenhorst aaf, 9:30 uur is echt gen christelijke tied" (Herrae(r)ts, J, 2022)
Op een pittig vroege ochtend met een guur en koud windje stonden 15 oranjehemden op de barre tijd van 8:30 uur op het kerkplein. De dag waar iedereen die een hart heeft voor de kelderklasse met angst tegemoet zag was dan eindelijk aangebroken, 9:30uur.
Trainer Jac vult vanaf vandaag ook de boetepot. de "nieje jongens ik bin noeits te laat" kan bijdeze direct de prullenbak in gedeponeerd worden.
Met lood in de schoenen en frisse tegenzin mochten de heren aantreden tegen Wittenhorst 8. Beginnen met un mededeling, die WSN ballen oet de oertijd zien verschrikkelijke ballonnen.

Van de alcoholische versnaperingen van de dag ervoor was in de wedstrijd weinig te merken er werd op een enkeling na prima gevoetbald. Hooors kwam er het eerste kwartier niet aan te pas, wij ook niet.
Na 20 minuten was de ban gebroken, Bart die al 2 keer redde, was nu wel verslagen. Een afvallende corner en een bal die via de knie van een Horstenaar pardoes door de wind meegenomen werd konden Bram en Bart niet redden. Het theaterstuk van Bart waar Shakespeare jaloers op zou zijn, kon ook de scheidsrechter niet overtuigen om het doelpunt af te keuren. De Horsterse aanvoerder is zich nog steeds af aan het vragen hoe en waar hij de bal raakte. 1-0.
Met een 1-0 achterstand maar met een goed gevoel gingen we naar een kannetje slappe, hete en suikerloze thee die binnen 3 minuten weggewerkt diende te worden.
Na een rust waarin er amper tijd was voor een bespreking ging de lange tocht naar het kurk weer beginnen.
Een extra middenvelder kwam het veld in voor een waardeloos spelende spits. Noemen geen namen, maar Willem zat daar prima op de bank. Met een prachtig getekende 4-4-2 in het boekje van Jac werd een sterk middenveld de basis van een offensief naar de gelijkmaker.
Jur gaf een perfecte pass, de enige van zijn wedstrijd volgens de uitvoerder zelf, die via de rug van een tegenstander bij Boy kwam . De keeper van Wittenhorst stond koffie te halen in de kantine. Met een leeg doel was het een koud kunstje om deze bal tegen de geknoopte touwtjes te tikken. Prima 1-1 aldus Jac.
"En nou verder, dr op en dr oaver" waren de wijze woorden van John The red devil. Een kat en muis spel werd gestart. Jagen en opgejaagd worden was wat resteerde in de laatste 20 minuten. De solide basis met een uitblinkende linksback aan onze kant gaf weinig kansen aan Wittenhorst. Aan de andere kant was het 2e elftal van de machtige oranjehemden wel gevaarlijk. Een mega kluts waarin 80 keer geschoten werd (volgens de schipper is overdrijven een kunst) op het doel van de in het zwart spelende oranje van Hoors resulteerde niet in een doelpunt.
Ook een bal binnenkant voet, van de ingevallen Willem, die via de wind richting de kruising zeilde plofte tegen het aluminium. "Ut scheelde amper unne schoemkraag vanne pils" volgens de Horster medemens.
Al met al was dit eindelijk een wedstrijd tussen gelijken die gelijk eindigde.
Volgende week Venray thuis, nu met met hopelijk meer dan 8 man inc. supporters in het veld.
MOTM: Bram Engelen
Gelegenheids grensrechter Jan Tielen bedankt,