"Hedde de vetbak al aanstaon? Ik wil enne Bami" speler van America tegen Ellen om 10.15. "Twie kier 2.50 is toch 5 euro?" Bram Dielissen bij de entree na de wedstrijd "Woa zien hej de wc's, guj ni in ut lokaal want ik heb un rulleke nuudig" Speler van America voor de wedstrijd.
 
Op het een uur vroegere tijdstip van 10.15, ff opletten de klok was verzet Jeffrey. Kwam alleen Jef te laat. Toch mocht hij starten, wanbeleid Jac. Ellen had tot ieders vreugde een kan koffie klaargezet, waar zowel America als jullie favoriete team van genoot.
 
Na een gezapige wedstrijd tegen Ysselsteyn die toch als winst de boeken in ging, trad KB2 nu aan tegen het vierde van America. Zonder Koen en Luuk werd Bart Vermeulen gekozen als aanvoerder. Koen kwam terug van "een feestje" en Luuk moest met de broek op de enkels aantreden in Parijs. America had de beste 11 van stal getrokken, voor een aantal iets te letterlijk. Bij Engelen staan ze normaliter op "de Slenk", nu had America ze met de veewagen deze kant op gehaald om hier t gras kapot te maken. Waar de mannen van KB2 voor en tijdens de wedstrijd niet roken, had America het idee dat een stoomlocomotief meer meters kan maken op het harde gras van de plaatselijke SV. Noot vooraf, de aanvoerder van America had bij aankomst, voor de warming-up, voor de wedstrijd, in de rust, na een wissel en tijdens afloop "unne Geale Kamiel" op de lip liggen.
 
Al snel werd duidelijk dat KB2 de favoriete rol waarmaakte. Na een gigantische hoeveelheid kansen kreeg Willem de bal panklaar op een presenteerblaadje op 2 meter van het doel. Wat iedereen verwachtte kreeg hij de bal nog tegen de deklat van het vangnet. In koor klonk de "what the fack H'tje" vanaf alle hoeken van het veld. Echt typisch voor deze houterige spits, prima uitverdedigd zullen we maar zeggen. Uiteindelijk na een minuut of 20 mikte Max, die een perfecte wedstrijd speelde, de bal op knie hoogte naar Boy. Boy mikte de bal met buitkant voet, prachtig over de doelman. Alle superlatieven kunnen de kast in, want dit was klasse. Een kwartier later vroeg Pepijn aan de doelman of hij alsjeblieft een keer mee mocht opkomen, want er lag ruimte. Het ongelooflijke werd waarheid. Rond een meter of 30 en strak aan de zijlijn, mikte Pepijn de bal in een vloeiende beweging op de voet van Willem die ditmaal de bal wel tussen de 2,44 en 7,34 mikte. Prima goal van Willem, maar alle felicitaties gingen richting onze nieuwe favoriete rechtsback.
Na de 2-0 werd het natuurlijk weer minder. America kreeg maar 1 kans. Vanaf links stond iedereen lekker te slapen. Bart keerde nog een inzet waarna Pepijn, die met zijn hoofd nog bij zijn droomassist zat, een meter of 10 achter zijn directe man. Deze kon voor leeg doel de bal tegen alle verwachtingen in tegen de touwen tikken.
In de tweede helft ging het wederom prima met "ut twed". Boy had na een assist van Bram D. de bal op de slof liggen en raakte in eerste instantie de doelman van America, die met enige regelmaat een BM'etje uit de mouw schudde, via deze doelman viel de bal uiteindelijk wel binnen. 3-1. Bram Dielissen vond het na zijn assist noodzakelijk om nog meer aandacht op te eisen en te zeiken tegen de scheidsrechter, die ook als vrijwilliger de club helpt. Terecht 10 minuten zitten, sorry zeggen tegen de scheids en een kratje bier als straf. Verder gebeurde er weinig. Buiten een aantal bijna ambulance ritjes na tikken vanuit America, foei niet meer doen want wij moeten morgen ook gewoon werken, gebeurde er niets geks.
3-1 winst is helemaal prima voor het ensemble van Jac. Volgende week Hegelsom.
Groetjes Os!
  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR
az drotech