“Zoe Jongens, rol det vriendenteampje van os mar ens op" Aldus de supporters Sparta '18 tegen KB2.
"Oke, det is good!"
En of weej det gedoan hebben, later meer...
Sparta'18 4- Kronenberg 2:
Om stipt 11:00 uur en met kleine oogjes stonden welgeteld 11 oranjemannen bij de heilige Theresia klaar voor het vertrek richting de oosterburen. De overige 4 strijders konden zich via de Sint Sebastianus klaarmaken voor de kortste tocht dit voetbalseizoen. Iedereen stond paraat voor de titanenstrijd tegen de Spartanen, Derby time.
Vannacht werden we in de late uurtjes er nog even op geattendeerd waar wij het vandaag allemaal voor zouden doen. De strijd um de Kruusboeëm!
Vanochtend bleek dat de echte strijders uit het jeugdig team van de Rood-Witten kwamen. Een enkeling had na een zware avond bij Walhalla, Max Verstappen om 7:00uur nog wereldkampioen zien worden om vervolgens nog een aantal uurtjes de veren in te duiken. Klasse heren det zien de echte, chapeau...
Een matige warming-up van onze kant zou het startsein voor een gruwelijk slechte pot voetbal kunnen zijn, maar niets bleek minder waar.
Kronenberg schoot uit de startblokken en was meermaals erg gevaarlijk voor het doel van Sparta. Boy verzuimde echter om binnen 5 minuten de score te openen. Iets later was het dan eindelijk raak, na een mislukt schot van Luuk was, "De Berghuis van Sparta" wel het goudhaantje. Yorn tekende namelijk voor de voorsprong.
Binnen twintig minuten werd de score verdubbeld, Boy kreeg de bal vanuit een corner pan klaar op zijn voeten en haalde ongenadig hard uit. De keeper heeft de bal alleen gehoord toen deze bijna het net in tweeën spleet.
Alles wees op een walk-over, maar toch kon Sparta iets terug doen na een “klein foutje” van Jeroen. Hij verloor als een F’je eenvoudig het duel op het middenveld en ineens lag alles open, 1-2. Zoals Jeroen zelf zei: "Ja als ik dean oetgespeuld haj stonden weej ok vrij veur de keeper.” Achja Jeroen, daar hebben we nu niets meer aan.
Kronenberg bleef de betere partij maar met de ongewijzigde stand op het bord gingen we de rust in. De tweede helft kon het voetballen pas echt beginnen. Sparta kwam er, op een aantal speldenprikken na, niet meer aan te pas. John (nu zonder Jac) stond aan het roer van de wervelwind die over 't Spansel heen trok. Luuk en Yorn scoorde beiden, waardoor de ban werd gebroken. Zelfs Willem die na 3 weken van blessureleed weer terug was tekende binnen 15 minuten voor slechts twee doelpunten.
Yorn maakte in het hol van de leeuw zijn derde. Droog en hard in de rechteronderhoek, (dit zetten wij er maar bij want keepertje, keepertje dat was niet best).
Ook de supporters van Sparta waren onder de indruk, "poah, ik snap wal det dean van Thijssen nar Kroeënenberg gegoan is, die hebben ut toch veul beater veur elkaar".
Dat klopt, het is toch alsof je ex er vandoor gaat met Leonardo DiCaprio. Het doet pijn en het is vervelend om te zien, maar diep van binnen weet je dondersgoed dat jou ex er alleen maar op vooruitgegaan is.
Sparta was er klaar mee en smeekte de scheids voor het einde, waar hij dan ook met plezier gehoor aan gaf.
Eindstand 1-7.
Yorn Thijssen 3x
Willem Mulders 2x
Luuk Maas 1x
Boy Timmermans 1x
Handjes geven, douchen en heerlijk genieten van het zonnetje.
Honourable mentions:
Scheids
gefeliciteerd
 
met de week van de scheidsrechter en dankjewel.
El, dankjewel veur de heerlijke kipburgers,
Tibor en Guus, dankjewel
Haumann, moeje slieps, schoon mogse wal ens poetsen en un luchtje ken ok prima
Heren van Sparta, welterusten
Supporters bedankt
Umme, de Weizen smaakte wer prima.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen de oranje-zwarten van Wittenhorst.
Tot volgende week,
Groetjes, Os
  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR
az drotech