Na een avond vol anekdotes uit het voetbal en ex profs op het veld, stonden deze ochtend de net niet profs uit KB op het strak gemaaide gras van de plaatselijke jubileum club.

Een aantal heren van KB2 namen deel aan deze wedstrijd. Mede daardoor werd het toch nog KB ipv KBO.
Voorafgaand bepaalde de organisatie door een slim bedachte 1 en 2 nummering dat niemand als laatste gekozen werd. Zo kon ook Jac Reinders een plekje bemachtigen in de in het zwart spelende supermacht van Hay en Ed. Ook Sjaak Philipsen, die de hele SV heeft leren voetballen, stond klaar om een langverwachte terugkeer te maken. Een warming-up was hem en een handvol anderen, echter iets te machtig. Vlaggen ging nog, succes met het herstel allemaal.
Aan de andere kant stond, geheel onverwacht KB2 te spelen. Door een goede placering was Jac spontaan een tegenstander geworden.
"Boave de knieën aafzaage is un 10tje".

Het team van Willy en Wim, "W&W" kwam verassend sterk uit de startblokken. Op doel niemand minder dan de panter van Pier. Loek Leijsten speelde, geheel in tenue, het zweet uit zijn lijf. Een debuut om nooit te vergeten.
Hij keepte zo goed dat Maurice Graef, die gisteren de presentatie op zich nam, het nodig vond om via een omweg Loek naar Venlo te halen. Helaas werd VVV gespeld als HAP. 3 hechtingen en een plas bloed op het veld, waar volgende week waarschijnlijk prei groeit, waren het resultaat.

Na een prachtige steekbal van "Der Simon" ging Teun, voor het eerst dit jaar, op de brommer. Een voorzet kon door Willem binnen gekopt worden. W&W 1 - 0 E&H.

De wedstrijd waarin plezier voorop stond gaf de nodige lachers. Tom v E. aka Fommo, dacht een sprint te trekken langs de zijkant van het veld. Maar precies op die plek had de veld commissie niet gemaaid, Tom verloor zijn benen en ging als een schoonzwemmer al duikend naar het gras. 2 minuten later was de actie van de dag een feit. Over helden en schlemielen gesproken. Tom zette een bal zo mooi voor dat Bart, die Loek verving, alleen maar wilde toekijken. De bal vloog met een boog, vanaf 25 meter, tegen de binnenkant van de paal. Bart had zijn doelpunt te pakken en tikte met zijn hoofd de bal in eigen doel. Chapeau! 1-1. Ook de stempel BM werd vandaag weer op een wedstrijd gedrukt.

Niet veel later na wederom een mislukte poging van "zwart" kwam een uittrap verrassend goed terecht. Via de vedette Roy kwam de bal terecht bij Willem die zijn 2e kon maken, een koud kunstje.
E&H waren het niet eens met het veelvuldige wisselbeleid van W&W. "Bej os zien dr n aantal afgehaakt, wej kenne ni wisselen."
De tank van "zwart" raakte langzaam op en ook een derde treffer viel binnen.

In de tweede helft werd de transferwindow geopend en de vedetten van oranje verdwenen zonder aanleiding spontaan naar zwart. W&W besloten daarom nog een speler in te brengen en zo het voordeel te behouden. E&H gooide alle registers open en stonden met 16 spelers in het veld. Bart werd vervangen door een keeper die niet met naam in het verslag wil, want hij had zich ziek gemeld bij zijn werk. "Kronenberg hed ni elke weak un feestje, werken mot ik volgende week wer."

Uiteindelijk verving Mike Dollbaum deze keeper voor de resterende 20 minuten. Met 14 spelers en een hoop kwaliteit was het vooral tegenhouden voor Oranje. Paul Janssen dacht dat het na een wedstrijd met Paul Verhaegh, tijd was om ook mee te doen met de oud leden. Onder toeziend oog van alle supporters bleek de "Wilfried de Jong van KB" (petje op petje af), niet bestand tegen Mike. De 1-op-1 tegen Mike was niet besteed aan Paul. Aan de andere kant besloot Willem dat het tijd was voor nog een doelpunt en zo wederom uit te lopen. Het niveau werd niet beter en naarmate de benzine langzaam op raakte kwam de onkunde naar boven. Iedereen zich afvroeg hoe lang Bert nog zou fluiten, het bleef billen knijpen. Met een prachtige vrije trap die net niet gekeerd kon worden kwamen E&H nog terug tot 5-3.
Op de achtergrond hoorde de oud leden al menig Duitse Schläger uit de tent komen. Bert had zin in een biertje en vond het genoeg geweest.

Rob und Joske kwamen de tent nog even op de kop zetten, het bier vloeide rijkelijk.

SV Kronenberg bedankt namens ons allemaal, op naar de volgende 90.

Supporters bedankt voor de steun.

Groetjes Os!

  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR
az drotech