"Alsof iemand bej os prov.. profoserende provocerende pressing überhaupt ken spellen, gwn rennen"
"Ut is Lottum, want Grubbenvorst is gen derp"
Op een vorstige zondagochtend diende KB2 ruim voor aanvang aanwezig te zijn op het sportpark.
Jac herkende de afgelopen weken zijn eigen ploeg niet. Het was slechts een schim van de ploeg die in de beginfase van het seizoen een top 3 klassering in gedachten had en zelfs uitsprak. Mede door vele blessures waren de resultaten niet naar behoren. Dus straf, sorry papa.
Met 10 man aantreden zonder wissels bied weinig perspectief. Ook vandaag miste KB2 7 personen door blessures. Owja en dan had een deel nog een nachtje overgeslagen in de Jaarbeurs Utrecht. Kon KB2 met 4 spelers van het derde ook een thunderdome creëren op het harde en witte veld van de Heesbergen?
Onze doelman die afgelopen week voor het eerst in 8 weken weer meedeed was weeeerr geblesseerd.
Zijn tweelingbroer had een bakje teveel gehad en wilde midden in de nacht even voelen of het fietsstuur van Bart warmer was dan de zijne. Een radslag waar Simone Biles jaloers op zou zijn was een zeer pijnlijk resultaat. Bedankt voor de mooie 90 minuten vorige week, tot volgend jaar.
Owja ff terug naar de "klaagzang" van papa.
Warming-up moest beter, om huisarrest te voorkomen deed iedereen zijn best.
Een start die Jac droomde was het gevolg van ZIJN goede warming-up. Yorn schoot de bal geheel onverwacht van afstand over de doelman van Lottum. Jac kon een zakdoekje pakken om z'n broek van binnen schoon te vegen.
Op voorsprong komen tegen de nummer 3 van de competitie, wauw.
Na veel en goed verdedigend werk, werd na hard vechten, de muur toch doorbroken.
Een 1-1 en een 1-2 werden snel weggeven.
Boy, die door Lottum liefkozend de witte werd genoemd bleef gevaarlijk. Vele goede uitbraken en acties bleven echter onbenut.
Vlak voor het eind van de eerste helft liep "de Witte" weer door. Een goede actie en een bal Jur die op Paul aflegde resulteerde in de 2-2. Klasse Paul, basis en promotie naar 2 zit er aan te komen.
Met een gelijkspel de rust in, wat een weelde.
Na rust kon "papa Rob" welgeteld 47 jaar oud, tot verbazing van heel KB2, niet ingrijpen. Leeftijd speelt een rol tijdens wedstrijden met hoog tempo, lekker douchen met deze kou. Veel sterkte met het herstel pap.
Owja bijkomend probleem was een 2-3, jammer.
Na kordaat ingrijpen van gelegenheidskeeper Nick schoot het bij een uittrap in zn enkel. Als het enkel de enkel is kun je geen enkel risico nemen. Willem P mocht bij een achterstand opdraven als 3e doelman. Oranje uit en babyblauw aan. Veel kansen van Lottum werden gepareerd, vraag niet hoe trouwens.
Een uitbraak met als eindstation Jur kwam uit het niets ineens op de mat. Jur die normaal gesproken nooit verder komt dan de eigen helft stond pardoes 1 op 1 met de muur van Lottum. Koelbloedig, zoals de voorzitter het gewenst had, schoot Jur de 3-3 op het bord. Elk seizoen maximaal een doelpunt, deze was nodig. Nog 10 minuten volgehouden en dus een punt gestolen. Hulde aan Jac!
Lieve Jac we zullen nooit meer vervelend doen.
Supporters bedankt,
Nick, Paul, Rob Eric en Guus bedankt.
Volgende week, mits moeder natuur het toelaat, SVEB thuis.
Groetjes Os
“Zoe Jongens, rol det vriendenteampje van os mar ens op" Aldus de supporters Sparta '18 tegen KB2.
"Oke, det is good!"
En of weej det gedoan hebben, later meer...
Sparta'18 4- Kronenberg 2:
Om stipt 11:00 uur en met kleine oogjes stonden welgeteld 11 oranjemannen bij de heilige Theresia klaar voor het vertrek richting de oosterburen. De overige 4 strijders konden zich via de Sint Sebastianus klaarmaken voor de kortste tocht dit voetbalseizoen. Iedereen stond paraat voor de titanenstrijd tegen de Spartanen, Derby time.
Vannacht werden we in de late uurtjes er nog even op geattendeerd waar wij het vandaag allemaal voor zouden doen. De strijd um de Kruusboeëm!
Vanochtend bleek dat de echte strijders uit het jeugdig team van de Rood-Witten kwamen. Een enkeling had na een zware avond bij Walhalla, Max Verstappen om 7:00uur nog wereldkampioen zien worden om vervolgens nog een aantal uurtjes de veren in te duiken. Klasse heren det zien de echte, chapeau...
Een matige warming-up van onze kant zou het startsein voor een gruwelijk slechte pot voetbal kunnen zijn, maar niets bleek minder waar.
Kronenberg schoot uit de startblokken en was meermaals erg gevaarlijk voor het doel van Sparta. Boy verzuimde echter om binnen 5 minuten de score te openen. Iets later was het dan eindelijk raak, na een mislukt schot van Luuk was, "De Berghuis van Sparta" wel het goudhaantje. Yorn tekende namelijk voor de voorsprong.
Binnen twintig minuten werd de score verdubbeld, Boy kreeg de bal vanuit een corner pan klaar op zijn voeten en haalde ongenadig hard uit. De keeper heeft de bal alleen gehoord toen deze bijna het net in tweeën spleet.
Alles wees op een walk-over, maar toch kon Sparta iets terug doen na een “klein foutje” van Jeroen. Hij verloor als een F’je eenvoudig het duel op het middenveld en ineens lag alles open, 1-2. Zoals Jeroen zelf zei: "Ja als ik dean oetgespeuld haj stonden weej ok vrij veur de keeper.” Achja Jeroen, daar hebben we nu niets meer aan.
Kronenberg bleef de betere partij maar met de ongewijzigde stand op het bord gingen we de rust in. De tweede helft kon het voetballen pas echt beginnen. Sparta kwam er, op een aantal speldenprikken na, niet meer aan te pas. John (nu zonder Jac) stond aan het roer van de wervelwind die over 't Spansel heen trok. Luuk en Yorn scoorde beiden, waardoor de ban werd gebroken. Zelfs Willem die na 3 weken van blessureleed weer terug was tekende binnen 15 minuten voor slechts twee doelpunten.
Yorn maakte in het hol van de leeuw zijn derde. Droog en hard in de rechteronderhoek, (dit zetten wij er maar bij want keepertje, keepertje dat was niet best).
Ook de supporters van Sparta waren onder de indruk, "poah, ik snap wal det dean van Thijssen nar Kroeënenberg gegoan is, die hebben ut toch veul beater veur elkaar".
Dat klopt, het is toch alsof je ex er vandoor gaat met Leonardo DiCaprio. Het doet pijn en het is vervelend om te zien, maar diep van binnen weet je dondersgoed dat jou ex er alleen maar op vooruitgegaan is.
Sparta was er klaar mee en smeekte de scheids voor het einde, waar hij dan ook met plezier gehoor aan gaf.
Eindstand 1-7.
Yorn Thijssen 3x
Willem Mulders 2x
Luuk Maas 1x
Boy Timmermans 1x
Handjes geven, douchen en heerlijk genieten van het zonnetje.
Honourable mentions:
Scheids
gefeliciteerd
 
met de week van de scheidsrechter en dankjewel.
El, dankjewel veur de heerlijke kipburgers,
Tibor en Guus, dankjewel
Haumann, moeje slieps, schoon mogse wal ens poetsen en un luchtje ken ok prima
Heren van Sparta, welterusten
Supporters bedankt
Umme, de Weizen smaakte wer prima.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen de oranje-zwarten van Wittenhorst.
Tot volgende week,
Groetjes, Os
Jongens gej hed wat gemist vandaag!
Het ongelooflijke werd waarheid, daar zometeen meer over.
Gisteren werd er bij de plaatselijke kroeg de nodige hoeveelheid alfa bijgevuld. De mannen van Jac, die gisteren ook van de partij was, bleken voldoende genuttigd te hebben om een echt team vol met ALFAmannen te zijn. Op het verschrikkelijke tijdstip van 9.30 stond jullie favoriete team samen met het derd bij de kerk. Behalve Dennis, die was weer te laat.
Met een kop vol met bakstenen, pijn en verdriet moesten we aantreden in het verre oosten van Câsele.
De warming-up was wederom... ja vul zelf maar in.
Al snel bleek dat Rob Umme een goede keuze had gemaakt van het bier. Want blijkbaar is een fluitsignaal voldoende om alle pijn te vergeten en fit te zijn.
Dames en heren, jongens en meisje. Wij presenteren u vandaag: Willem Mulders!
Een spits die normaliter minder prikt dan de GGD na corona gedaan heeft. Met een doelpunten totaal van 5 in de gehele competitie is de "nummer neage" een graag geziene gast op de bank. Bij afwezigheid van Boy en Jeffrey had Jac vandaag geen keuze. Achteraf bleek het een meesterzet.
Binnen 10 minuten had Willem zijn 6e goal van dit seizoen gemaakt. Onthoud dit getal.
Even later maakte hij z'n tweede, derde en vierde. Wat een weelde. Niets bleek hem in de weg te staan. En voor de trouwe support die intikkers gewend zijn van hem, dit was vandaag niet het geval.
In de rust voelde DJ Max zich zo vrij om nog een keer de Wii sports remix ten gehore te brengen. Al dansend trof de scheids ons in het lokaal aan om te melden dat we nogmaals mochte aantreden voor een helft plezier.
In de tweede helft was het wederom verrassend dat we slecht begonnen. Bart die eigenlijk niet eens heel slecht was kreeg er en tegen.
Willem maakte er wederom een.
Het meest gekke ooit gebeurde na doorjagen van Willem gunde hij de bal aan Dennis die koud zijn eerste "ooit" maakte.
Niet veel later maakte Willem z'n tweede koninklijke hattrick. 2x links 2x rechts 2x hoofd. Alsof de heilige Jac zelf aan de touwtjes trok, zo speelde Willem heel SVOC de mat af.
Koen Hoogers had vandaag eens niet het shirt van de tegenstander aan en maakte de eerste van het seizoen koelbloedig af. Eindstand 1-8
Leuk weetje. Bart daagde een supporter uit voor een penalty. Het ging om een biertje zelfs, pingel was prima, redding beter. Bart heeft 10 minuten rond de kantine gehangen om het gerstenat op te eisen.
Volgende week of Venray kanpioen maken door een punt te pakken bij ST, of doelsaldo cadeau te doen. Wie biedt wat?
Groetjes os
"Gej bekiekt t ow ma" (Reinders, J, 2022; samenvatting van de hele dag)
Op ut achterlijk vroege tijdstip van 9.00 was het de bedoeling om naar Hegelsom te vertrekken. Achteraf bleken deze momenten de mooiste van de dag. Een dag vol met hoogtepunten.
 
Een enkeling had teveel gequizt de ander had een nare Taste in zn mond. Als KBquiz een quizvraag had: "hoeveel komen er te laat dan was t antwoord, een hele auto vol". Woa motte we beginnen? We zetten even al het respect opzij en gaan het gewoon vertellen. Een speler uit Sevenum werd na een telefoontje gewekt en bleek nog met zijn hoofd in de kroeg te staan. Achteraf had hij meer verloren dan alleen wat vocht, jammer dat je de hond niet de schuld kon geven van een deels verteerde en "opgeboerde" boterham in de keuken. De Taxi komt je halen. Wat resteerde was een hoopje mens achterin een auto.
 
Vanuit de kerk vertrok ook een chauffeur die waarschijnlijk maandagochtend pas de sleutels van de "corsa" had mogen aanraken. Met 30 per uur richting Hegelsom is natuurlijk niet best. Na een avond Taste bleek de nasmaak bitter. De snelheid was gelukkig niet te hoog om als chauffeur de alcoholische versnaperingen, al rijdend, uit het opengedraaide raampje richting het asfalt terug te geven aan de natuur. De auto werd voorzien van een korrelige stuc van 1.2 millimeter. Menig vakman zou trots zijn op de verse deklaag die vanaf de raam richting het achterwiel liep.
Dan denk je dat we klaar zijn, maar surprise, surprise. We've just got started. Koen gaf aan "ik bin iets later, riej ma ves aan". Nice Koen, jij was juist een van de chauffeurs. Ook de jarige job besloot de trend vol te maken en zelfstandig richting Wienes te vertrekken. Als laatste nog even aandacht voor iemand van 1.98 die dacht in de kantine van Hegelsom een kilotje te verliezen voorafgaand aan de wedstrijd. Pech voor hem dat de geur van zichzelf en de belachelijke hoeveelheid alcohol geen goede combinatie was.
 
Tijdens het kleien omdraaien om ook vanaf de andere kant leeg te lopen. Dit geeft 5 boetes voor de boetepot. Wat un ochtend, dan moeten we nog beginnen. KB2 voelde de teleurstelling van Jac afdruipen en vertrok zonder instructies richting het gras. "Gej bekiekt t ow ma". Waar een enkeling nog spierwit en misselijk in de onderbroek, met een jas aan tegen de kou in het lokaal zat, waren de 11 die het minst hard getroffen waren begonnen aan de wedstrijd.
Hegelsom bakte er net zo veel van trouwens. Een enkele speldenprikjes en hachelijke situaties voor het doel van KB2 leidde tot niets. Aan de andere kant kreeg jullie favoriete team ook kansen, heel verrassend wel.
 
Minuut 25 in de eerste helft gaat de boeken in als een moment van genot voor zowel de eigen supporters als die van de tegenstander. Een voorzet van links bleek te machtig voor Willem met zijn 1.98m (hihi). Hij ging goed getimed onder de bal door, als een gedrogeerde Maradona dacht hij dat het kunsstukje tegen Engeland op 22 juni 1986 herhaald diende te worden. Net als alles voor hem in die wedstrijd ging dit lachwekkend mis. SV Kronenberg heeft een tak in het volleybal, met deze smach kon heren 1 daar meer mee doen dan wij als KB2. Gelieve contact op te nemen met ons. Jullie willen hem, wij willen er vanaf. Prima deal lijkt me zo. Enfin. Willem kreeg na deze imbeciele actie een gele kaart en mocht op zijn favoriete positie gaan zitten. Met 10 man moest KB2 nog even alle zeilen bijzetten. Bij een corner van Hegelsom werd e bal bij de tweede paal prima binnen gekopt. Jammer maar helaas voor Hegelsom had Bart 1 enkel helder moment die dag en tikte met een reflex die bal met de teen in de lucht als een handbal doelman uit de onderhoek. "Bedank Bart, maar niet meer doen, zo kennen we je niet."
 
Met een 0-0 stand ging het aangeslagen twed richting het lokaal. Daar kreeg Mike het nog voor elkaar om een kan thee richting de vloer te deponeren en de jongens hadden dus nog steeds dorst. In de tweede helft was KB2 wederom sterker dan Hegelsom. Bram D verving Willem en meteen bleek het een goude zet. Steekballen kwamen aan, Teun kon regelmatig mee opkomen. Wel jammer dat niemand het visier op scherp had staan. Als Jeffrey een militair was dan verloren we een oorlog, alles mis geschoten. Voor Teun geldt t zelfde, een broodje bal haal je bij Vissers, daar hoef je hem niet heen te schieten. Tot de 85e minuut bleef het 0-0 en dus hachelijk. Hegelsom kwam zelf niet in de gelegenheid om een goal te maken, dus moest KB2 zonodig hulp bieden. Jeroen kopte een voorzet netjes terug naar Bart, die besloot dat het tijd was voor een momentje van spanning en angst. Door de benen, op de hak, naast het doel. Typisch maar gelukkig geen consequenties. Wat een dag, eindstand 0-0. Wel gelachen, niet gewonnen.
 
Max van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Twan (Ysselsteyn) gefeliciteerd met je date, eindelijk gelukt, heel knap hoor.
Jac, sorry vur vanochtend. Dit hebben we goed gemaakt met un te duur bosje bloemen die nit mooi gevonden werden. Misschien wil dien vrouw ze wal.
Supporters bedankt. Op noa volgend weekend, dan spelen de teams voor het laatst gelijktijdig thuis. Dus kom allemaal kijken!
 
Groetjes Os.
"Hedde de vetbak al aanstaon? Ik wil enne Bami" speler van America tegen Ellen om 10.15. "Twie kier 2.50 is toch 5 euro?" Bram Dielissen bij de entree na de wedstrijd "Woa zien hej de wc's, guj ni in ut lokaal want ik heb un rulleke nuudig" Speler van America voor de wedstrijd.
 
Op het een uur vroegere tijdstip van 10.15, ff opletten de klok was verzet Jeffrey. Kwam alleen Jef te laat. Toch mocht hij starten, wanbeleid Jac. Ellen had tot ieders vreugde een kan koffie klaargezet, waar zowel America als jullie favoriete team van genoot.
 
Na een gezapige wedstrijd tegen Ysselsteyn die toch als winst de boeken in ging, trad KB2 nu aan tegen het vierde van America. Zonder Koen en Luuk werd Bart Vermeulen gekozen als aanvoerder. Koen kwam terug van "een feestje" en Luuk moest met de broek op de enkels aantreden in Parijs. America had de beste 11 van stal getrokken, voor een aantal iets te letterlijk. Bij Engelen staan ze normaliter op "de Slenk", nu had America ze met de veewagen deze kant op gehaald om hier t gras kapot te maken. Waar de mannen van KB2 voor en tijdens de wedstrijd niet roken, had America het idee dat een stoomlocomotief meer meters kan maken op het harde gras van de plaatselijke SV. Noot vooraf, de aanvoerder van America had bij aankomst, voor de warming-up, voor de wedstrijd, in de rust, na een wissel en tijdens afloop "unne Geale Kamiel" op de lip liggen.
 
Al snel werd duidelijk dat KB2 de favoriete rol waarmaakte. Na een gigantische hoeveelheid kansen kreeg Willem de bal panklaar op een presenteerblaadje op 2 meter van het doel. Wat iedereen verwachtte kreeg hij de bal nog tegen de deklat van het vangnet. In koor klonk de "what the fack H'tje" vanaf alle hoeken van het veld. Echt typisch voor deze houterige spits, prima uitverdedigd zullen we maar zeggen. Uiteindelijk na een minuut of 20 mikte Max, die een perfecte wedstrijd speelde, de bal op knie hoogte naar Boy. Boy mikte de bal met buitkant voet, prachtig over de doelman. Alle superlatieven kunnen de kast in, want dit was klasse. Een kwartier later vroeg Pepijn aan de doelman of hij alsjeblieft een keer mee mocht opkomen, want er lag ruimte. Het ongelooflijke werd waarheid. Rond een meter of 30 en strak aan de zijlijn, mikte Pepijn de bal in een vloeiende beweging op de voet van Willem die ditmaal de bal wel tussen de 2,44 en 7,34 mikte. Prima goal van Willem, maar alle felicitaties gingen richting onze nieuwe favoriete rechtsback.
Na de 2-0 werd het natuurlijk weer minder. America kreeg maar 1 kans. Vanaf links stond iedereen lekker te slapen. Bart keerde nog een inzet waarna Pepijn, die met zijn hoofd nog bij zijn droomassist zat, een meter of 10 achter zijn directe man. Deze kon voor leeg doel de bal tegen alle verwachtingen in tegen de touwen tikken.
In de tweede helft ging het wederom prima met "ut twed". Boy had na een assist van Bram D. de bal op de slof liggen en raakte in eerste instantie de doelman van America, die met enige regelmaat een BM'etje uit de mouw schudde, via deze doelman viel de bal uiteindelijk wel binnen. 3-1. Bram Dielissen vond het na zijn assist noodzakelijk om nog meer aandacht op te eisen en te zeiken tegen de scheidsrechter, die ook als vrijwilliger de club helpt. Terecht 10 minuten zitten, sorry zeggen tegen de scheids en een kratje bier als straf. Verder gebeurde er weinig. Buiten een aantal bijna ambulance ritjes na tikken vanuit America, foei niet meer doen want wij moeten morgen ook gewoon werken, gebeurde er niets geks.
3-1 winst is helemaal prima voor het ensemble van Jac. Volgende week Hegelsom.
Groetjes Os!
"Bej os loepe dr n aantal bej, menig angere veriëniging zuj zegge, guj ma na t zurgteam"
Speler van Ysselsteyn over zijn eigen teamgenoten.
Na een aantal deprimerende wedstrijden moest en zou er gewonnen worden van Ysselsteyn, een ploeg die afgerond 5,4 goals per wedstrijd tegen krijgt. Moet te doen zijn zou je zeggen.
Eerder dan alles en iedereen van Ysselsteyn kwamen de mannen veel te vroeg aan op het sportpark. De reden was een bulderende preek van Jac. Het moest en zou beter.
In de warming-up bleek al snel waarom een aantal spelers op de bank begonnen. Met het intrainen van de keeper waren de geliefde spits en rechtsback beide niet in staat een bal rechtdoor te trappen. Mike bracht redding door met zijn gympen de bal wel richting het kunststof van Bart zijn handschoenen te laten reizen.
Dit beloofde veel goeds.
Zelfs voor de wedstrijd was al duidelijk dat we dit onmogelijk te verliezen was. Kronenberg was de bovenliggende partij voor minimaal 90 minuten. Bart heeft slechts 1 bal gevangen, die voorafgaand aan de 2e helft slecht naar de middenlijn werd getrapt.
Dennis had na al die tijd weer eens basis en leet blijken dat hij zowel mentaal als fysiek sterker was dan de gehele achterhoede van Ysselsteyn. Dennis besloot zijn kans te grijpen om met een halve omhaal de show te stelen, zijn inzet spatte tegen het aluminium uiteen. Kronenberg had zoveel kansen, meer dan Putin in Oekraïne kan uitvoeren. Net als deze loze aanval viel er geen resultaat te behalen #prayforYsselsteyn.
Echter, na een weergaloze actie van Bram over rechts die de bal vanaf de achterlijn buiten de 16 mikte, scoorde Jeffrey met een kiezelhard schot. Onhoudbaar, hoog, hard en prachtig. Even allemaal inbeelden dat je er was, opstaan en de handen meermaals tegen elkaar slaan, applaus.
Ondanks dat het slechts 0-1 bleef, ging KB2 tevreden naar een bekertje ondrinkbare gore thee. Alsof de suikerprijs ineens hoger was dan benzine. Dan maar niets hè, bah.
In de tweede helft moest KB2 de voorsprong uitbouwen. Een enkeling voelde zich genoodzaakt om trucjes te doen of dansend op het veld te staan tegen de ijzig koude wind die over het veld scheerde. In een duel besloot Teun harder dan gewenst erin te vliegen. De droom van elke supporter kwam uit. Zo blind als een mol zocht Teun zijn bril op de zandbak van Ysselsteyn, om tot de conclusie te komen dat de glazen liever bleven liggen dan weer actief mee te doen. Met een ritje naar de opticien in het vooruitzicht voor Teun, bleef KB2 aanvallen. De complimenten gaan naar Tijmen, de doelman van Ysselsteyn, die ondanks een prachtig BM'etje, prima partij bood tegen het offensief van jullie favoriete team. Uiteindelijk capituleerde de doelman toch en maakte Boy de meest afgrijselijke goal van zijn leven, 0-2.
Jur had in de tweede helft net zo goed de cornervlag kunnen dekken, Bart en Koen waren in conclaaf of een biertje de pijn kon verzachten en plaatste een bestelling richting de kantine, dit verzoek werd niet gehonoreerd. Uiteindelijk gelukkig want vlak voor tijd vonden de mannen het noodzakelijk om ook Ysselsteyn met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Een corner weggeven in de laatste minuut waar de enige kans van Ysselsteyn uit ontstond. Niet de spits van de in het wit spelende gaf ons kippenvel en een hartaanval. Nee Koen mikte de bal verschrikkelijk op de buitenkant van de voet, waarna de bal voorzichtig de bovenkant van de deklat toucheerde. Niet leuk Koen, niet meer doen aub.
Al met al was deze wedstrijd niet om aan te gluren. Mike Bovee noemde het zelfs de slechtste wedstrijd die hij ooit gezien heeft. Gelukkig hebben we wel 3 punten in ontvangst mogen nemen en kan de oranjekaravaan terug naar Umme, die op een zondag speciaal voor ons om 13.07 de deur van zijn kroeg opende.
Zondag thuis tegen America 4. Kom de mannen aanmoedigen en help ze naar de overwinning.
Groetjes Os!
"Ik keek gisteravond in de kroeg tegen wie we moesten, toen ik Leunen zag heb ik er nog 5 gedronken" (Engelen, B, 2022).
Nou Bram had dat maar niet gedaan.....
Op een Bustastische zonnige ochtend stonden de mannen eerder dan normaal klaar op het veld. De hoofdsponsor was aanwezig en halverwege het seizoen werd toch nog naar het vogeltje gelachen. Tegen de zon in zie je de glazige ogen van een aantal niet, "elk nadeel heb zn voordeel". De aanwinst uit Sevenum zei voor de wedstrijd zelfs dat hij zich goed voelde, maar eiste toch nog een halve bidon aan nadorst op. Klasse pik!
Leunen werd in de voorgaande wedstrijd overklast door de kronenbergse oranjehemden. Vandaag in het blauw spelend bleek het toch de kleur van de shirts waar het succes vandaan komt.
Jac leende onze vaste kracht en aanvoerder uit aan het Derd, die daarmee de gemiddelde leeftijd een jaar of 5 zagen zakken. Zo overmoedig als Jac was om zijn aanvoerder uit te lenen, begon KB2 aan de wedstrijd. Jac dit waas ni slum!
Kronenberg dicteerde zoals verwacht het spel. Een aantal speldenprikjes werden uitgedeeld, maar die konden de muur uit Leunen niet breken.
Jullie favoriete team besloot per ongeluk om maar over te stappen op een tafelvoetbal opstelling. Statisch, zonder verdediging en niemand die terug liep. Alsof de handvaten van de poppetjes los zaten, liet Kronenberg alles lopen. Een enkeling werd zelfs dolgedraaid door het spel van Leunen.
3 kansen tegen resulteerde in 3 tegendoelpunten. Maar wat verwacht je dan anders, als de spelers van Leunen meer vrijheid hebben dan een wappie volgens eigen inzicht.
0-3 achter met de rust. Het standaard aafzeiken en klagen kon weer beginnen.
Willem werd gewisseld en kon eigenlijk zijn shirt en broek weer opvouwen en terug in de tas stoppen. Want het was schoon en ongebruikt.
Na een prima bekertje thee konden de mannen de kopjes de juiste kant opzetten en het veld weer betreden. Koen werd weer teruggenomen van KB3 en Luuk werd verlost van de te zware last als aanvoerder.
Het ging beginnen.
Dit moest rechtgezet worden. We kunnen wel 3 goals maken tegen Leunen, zo goed zijn ze niet. Alle adviezen en goede bedoelingen werden in acht genomen en het offensief begon.
Het aantal kansen, voorzetten en goede momenten zijn niet te tellen. Bij een corner van KB2 werd in totaal 5 keer de bal, achter elkaar, uit de doelmond gehaald. Resultaat 5 corners, 0 goals. Als dit FIFA22 was dan konden er zeker een aantal controllers in de vuilnisbak gemikt worden.
Leunen deed ook mee aan FIFA22. Namelijk de knoppen aan de linkerkant van je controller meermaals indrukken naar links geeft spelmodus "parkeer de bus." Chapeau Leunen, sportief.
Slechts een keer werd de oranje muur gebroken. Op een schot van Boy kon de keeper niet meer reageren.
Na 80 minuten de bal op de helft van Leunen te hebben, gaven de 10 domme minuten in de eerste helft de doorslag. Zelfs de jongens van Leunen waren verbaasd. De Dick Trom van de mannen uit Leunen zei: "toen ik vanochtend wakker werd had ik niet verwacht te kunnen winnen van jullie". Hey gozer, wij hadden dit ook niet zien aankomen.
Al met al hebben we ons verschrikkelijk "in de tes laote zeiken". Volgende week speelt jullie favoriete team maar liefst 2 maal. Donderdag trekt de oranje karavaan verder naar "Verenigd" uit Wanssum. Om vervolgens naar Ysselsteyn te gaan. Kom jullie mannen aanmoedigen, we hebben t nodig.
Niek bedankt,
Jan Tielen bedankt,
Supporters bedankt,
Groetjes Os.
"Haal alsjeblieft det RK van RKSV Wittenhorst aaf, 9:30 uur is echt gen christelijke tied" (Herrae(r)ts, J, 2022)
Op een pittig vroege ochtend met een guur en koud windje stonden 15 oranjehemden op de barre tijd van 8:30 uur op het kerkplein. De dag waar iedereen die een hart heeft voor de kelderklasse met angst tegemoet zag was dan eindelijk aangebroken, 9:30uur.
Trainer Jac vult vanaf vandaag ook de boetepot. de "nieje jongens ik bin noeits te laat" kan bijdeze direct de prullenbak in gedeponeerd worden.
Met lood in de schoenen en frisse tegenzin mochten de heren aantreden tegen Wittenhorst 8. Beginnen met un mededeling, die WSN ballen oet de oertijd zien verschrikkelijke ballonnen. 
 
Van de alcoholische versnaperingen van de dag ervoor was in de wedstrijd weinig te merken er werd op een enkeling na prima gevoetbald. Hooors kwam er het eerste kwartier niet aan te pas, wij ook niet.
Na 20 minuten was de ban gebroken, Bart die al 2 keer redde, was nu wel verslagen. Een afvallende corner en een bal die via de knie van een Horstenaar pardoes door de wind meegenomen werd konden Bram en Bart niet redden. Het theaterstuk van Bart waar Shakespeare jaloers op zou zijn, kon ook de scheidsrechter niet overtuigen om het doelpunt af te keuren. De Horsterse aanvoerder is zich nog steeds af aan het vragen hoe en waar hij de bal raakte. 1-0.
Met een 1-0 achterstand maar met een goed gevoel gingen we naar een kannetje slappe, hete en suikerloze thee die binnen 3 minuten weggewerkt diende te worden.
Na een rust waarin er amper tijd was voor een bespreking ging de lange tocht naar het kurk weer beginnen.
Een extra middenvelder kwam het veld in voor een waardeloos spelende spits. Noemen geen namen, maar Willem zat daar prima op de bank. Met een prachtig getekende 4-4-2 in het boekje van Jac werd een sterk middenveld de basis van een offensief naar de gelijkmaker.
Jur gaf een perfecte pass, de enige van zijn wedstrijd volgens de uitvoerder zelf, die via de rug van een tegenstander bij Boy kwam . De keeper van Wittenhorst stond koffie te halen in de kantine. Met een leeg doel was het een koud kunstje om deze bal tegen de geknoopte touwtjes te tikken. Prima 1-1 aldus Jac.
"En nou verder, dr op en dr oaver" waren de wijze woorden van John The red devil. Een kat en muis spel werd gestart. Jagen en opgejaagd worden was wat resteerde in de laatste 20 minuten. De solide basis met een uitblinkende linksback aan onze kant gaf weinig kansen aan Wittenhorst. Aan de andere kant was het 2e elftal van de machtige oranjehemden wel gevaarlijk. Een mega kluts waarin 80 keer geschoten werd (volgens de schipper is overdrijven een kunst) op het doel van de in het zwart spelende oranje van Hoors resulteerde niet in een doelpunt.
Ook een bal binnenkant voet, van de ingevallen Willem, die via de wind richting de kruising zeilde plofte tegen het aluminium. "Ut scheelde amper unne schoemkraag vanne pils" volgens de Horster medemens.
Al met al was dit eindelijk een wedstrijd tussen gelijken die gelijk eindigde.
Volgende week Venray thuis, nu met met hopelijk meer dan 8 man inc. supporters in het veld.
MOTM: Bram Engelen
Gelegenheids grensrechter Jan Tielen bedankt,
Supporters bedankt,
Geniet van de week.
Groetjes Os.

"Hes dich botter onger de schoon zitten? Dich bis wal tien kier oetgegleeje"

Op het verlaten koude sportpark "De Heesbergen" stond Jolanda Pouwels met 2 kannen gefiltreerd zwart goud klaar en druppelde de 14 koppige selectie binnen. Blessureleed en afmeldingen dwongen Jac en John tot aanpassingen in de basiself.

Met een prima warming-up, potje kwark en een aantal flessen water tegen de hoofdpijn, stonden de oranjehemden om 11:00 uur aan de aftrap.

Kronenberg begon voortvarend en kreeg een aantal kleine mogelijkheden. Van dit alles was na 20 minuten weinig over en het spel viel hard terug. Meterik kon hier goed van profiteren, op deze 5 december wordt niet alleen door Sinterklaas cadeautjes uitgedeeld. Na een afketsende corner en een liggende Bart Mulders was het Kronenberg die na 27 minuten op een achterstand werd getrakteerd.

"Rustig jonges dr is nach tied zat, genne paniek" galmde over de velden. Het antwoord kwam snel. Teun, die in het eerste kwartier een beetje onzichtbaar was, kwam na goed werk van Jeffrey oog in oog te staan en schoot tegen de handen van de keeper. Als een duveltje uit een doosje stond Willem op de juiste plek en liet de keeper kansloos, 1-1.

Dit opstekertje had Kronenberg nodig om met goed spel de 1-1 tot de rust veilig te stellen. In de rust werden een drietal spelers gewisseld. En al weer had dit het juiste effect, al duurde het tot de 80e minuut voordat dit in cijfers uitgedrukt kon worden. Tibor kreeg de bal bij Boy, deze blonde klasbak schoot met een hard schot in de rechterhoek de 2-1 tegen de touwen. "oach jonges, hebben weej os alwer in de tes loate zeiken".

Meterik kreeg nog een aantal kleine kansen maar de overwinning werd over de streep getrokken. Geen geweldige wedstrijd maar ook die moeten gewonnen worden.

Tibor Herraets bedankt,
Xander Engels bedankt,
Jan Tielen bedankt,
Davy, van harte gefeliciteerd!!

Fijn weekend
Groetjes "Os"

Op de druilerige zondagmorgen om 10:15uur stonden de 15 koppige oranjemannen weer fris en fruitig op Sportpark "De Heesbergen".
Met fonkelnieuwe "Bustastische" shirts van STAR en een nieuwe aanvoerdersband kon deze wedstrijd bij voorbaat al niet meer stuk.
Of de fysieke gesteldheid van de SVOC'ers bij aanvang van de wedstrijd invloed had houden we even in het midden.
Voor de wedstrijd kregen we al te horen dat de meesten uit Oirlo met hun hoofd bij de discotheek in Duitsland zaten maar om 11:00uur stonden ze, al dan niet met glazige ogen, op het veld... Chapeau..

In de eerste 15 minuten bleek het overwicht van Kronenberg erg groot, SVOC bleef door goed werk van Koen en Bart onbedreigd.

Voorin was Kronenberg ook beduidend beter maar de kansen bleven onbenut.
Bart Mulders die zijn handschoenen vanwege de blessure nog niet aan mocht doen, smeekte de technische staf om een paar minuten te voetballen en stond op de linksbuiten positie "Doar kense gen fouten maken" aldus Jac.
Dat Bart normaal gesproken onder de lat staat heeft niets te maken met de vraag of hij goed kan keepen. Een welgemeend advies. "trek de handschoon voortaan mar gewoen wer aan".
De brilstand bleef tot aan de rust ongewijzigd en beide teams vertrokken naar de thee.

Het tactisch kwartet bleef bij het plan van vorige week en wisselde nu ook een viertal spelers. Alweer had het plan een positief effect. Jeffery was uiterst attent op een gruwelijke fout van de SVOC verdediger en passeerde de keeper met een hard shot in het midden van de goal.
Na 10 minuten was het ook Mark die na een goede aanval de bal in het uiterste van de linkerhoek binnenschoot.

Joep en Koen deden wat van hun werd verwacht en lieten Bram onaangetast in de goal staan. Na 80 minuten ging er toch een schok over het hoofdveld toen SVOC speler Sem met pijn op de borst op het gras ging zitten. Na duizeligheid, de aanhoudende pijn en een aantal wegrakingen was een telefoontje richting het ambulancepersoneel zeker niet overbodig. Beiden teams besloten deze wedstrijd niet uit te voetballen en Geert Phillipsen deed het juiste, affluiten. Handjes geven en wachten op de medische hulp.

Later hoorde we dat met Sem niks zorgelijks bleek te zijn en hij zijn eerste en hopelijk laatste ritje met de ambulance ook weer gehad heeft.
Kerel, veel beterschap en een spoedig herstel gewenst.

Volgende week een weekje vrij,
Op 5 december treden de heren aan tegen America.
Fijne zondag,
groetjes "Os"

  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR
az drotech