In deze laatste nieuwsbrief van het seizoen 2023-2023 blikken we terug op de geslaagde 50 Jaar SV Kronenberg Super Sunday en is er aandacht voor kandidaat voorzitter Afdeling Voetbal Joep Peeters.

De receptie voor Kronenberg 3 van aanstaande vrijdag is uitgesteld. Momenteel wordt er gekeken naar een nieuwe datum. Zodra deze bekent is volgt er een nieuwe uitnodiging.

Afgelopen zondag hebben we de traditionele Super Sunday gevierd. Op deze zonnige zondag speelden alle teams hun laatste thuiswedstrijd en werd het seizoen zoals elk jaar afgesloten met een BBQ met supporters, sponsoren en vrijwilligers. De onlangs geplaatste parasols kwamen meteen goed van pas!

Ook werd deze dag stil gestaan bij het 50-jarig bestaan van SV Kronenberg als ommi vereniging.
Speciale gast was Paul Verhaegh. Het trapveldje achter de kantine is de afgelopen tijd opnieuw ingericht met steun van de gemeente en sponsor Hertoghave. Om Paul te eren nu hij gestopt is als actief voetballer heeft de SV besloten het trapveldje naar Paul te vernoemen.

Al met al een zeer geslaagde dag om een mooi seizoen af te sluiten met het 3de elftal als kampioenen!!

In de vorige vergadering gaf Theo Herraets al aan om aan het einde van zijn huidige bestuursperiode te willen stoppen. Het bestuur van de afdeling Voetbal draagt daarom Joep Peeters voor als nieuwe voorzitter voor de afdeling Voetbal.

Theo: “We wilden als bestuur graag een opvolger die dicht bij het voetbal en de club staat en ook een aantal jaren jonger is. We hadden Joep al lang op ons lijstje staan, maar we zien natuurlijk ook hoe goed hij langs de lijn is bij de mannen van Kronenberg 3. Maar nu het kampioenschap binnen is hebben we hem toch de vraag gesteld.” Joep: “Ik was verrast door de vraag, maar direct daarna vond ik het wel een mooie uitdaging. Ik gebruik SV Kronenberg vaak als voorbeeld voor wat leefbaarheid in een dorp betekent. Het is toch fantastisch dat er zoveel spelers en supporters naar de club komen. Veel dorpen van dezelfde omvang als Kronenberg hebben geen eigen sportclub meer en hier hebben we een mooie omni vereniging, waar nu zelfs ook de dartclub haar wedstrijdjes speelt. En met 3 senioren teams en 2 kampioenschappen op rij hebben we zeker nog bestaansrecht.”

Uiteraard hebben Joep en het bestuur gesproken over de taakverdeling. De ingeslagen weg met meer verantwoordelijkheid bij commissies begint z’n vruchten af te werpen. Zo heeft Niek met de activiteitencommissie al een paar leuke avonden georganiseerd en staat voor 21 mei een bijzondere Super Sunday op het programma. In het bestuur, dat ook uitgebreid wordt met Luuk Maas, worden taken herverdeeld zodat Joep volgend seizoen deze rol kan combineren met het coachen van Kronenberg 3.

Op maandag 19 juni om 20:00 uur staat de jaarvergadering op de agenda, de uitnodiging hiervoor volgt nog.

Het SV Kronenberg Darttoernooi vond vrijdag 14 april plaats en was met 22 deelnemers een geslaagde eerste editie. Er werd op hoog niveau gedart en uiteindelijk ging Melvin Janssen er met de winst vandoor, gevolgd door Bram Wijnhoven op de tweede plek en Freek van Dooren op de derde plek. Op naar meer succesvolle edities in de toekomst!

We gaan 27 mei met een dubbeldekker bus naar Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg! Nog niet aangemeld? Niet getreurd! We hebben namelijk nog 7 plekken vrij… Dit is de állerlaatste kans om mee te gaan, mis het niet en meld je snel aan via https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeBuaHHGvqJJa.../viewform!

Nu de eindfase van het seizoen langzaam ingaat en de temperatuur stijgt willen we weer starten met de pupil van de week! Het zijn van de pupil van de week houdt in dat je de hele wedstrijddag mag meelopen tijdens een thuiswedstrijd van Kronenberg 1. Je mag onder andere meeluisteren met de laatste aanwijzingen van de trainer, een balletje trappen tijdens de warming-up en natuurlijk de aftrap verrichten en scoren! De wedstrijd mag je bekijken vanuit de dug-out en je krijgt natuurlijk ook wat lekkers…
Lijkt het jou leuk om tijdens een thuiswedstrijd van Kronenberg 1 pupil van de week te zijn? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin naam, leeftijd en mobiel nummer. Wij zullen dan verder contact met je opnemen. Lid zijn van SV Kronenberg is geen vereiste om pupil van de week te worden, meld je dus ook zeker aan als je geen lid bent!

Na de succesvolle integratie van de dartclub in de kantine kan een darttoernooi natuurlijk niet ontbreken. Vrijdagavond 14 april zal na de training de strijd losbarsten in de kantine. Het beloofd een gezellige avond te worden waar je je darttalent kan laten zien… en wie weet ga je naar huis met een van de prijzen!  Weet jij hoe je de pijlen in het dartbord moet krijgen en wil je meedoen aan het darttoernooi? Meld je dan nu aan via https://forms.gle/fD2H9bY7v4nEW5yT8! Verdere informatie over het toernooi volgt via de mail.

  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR
az drotech