Op de zonnige ochtend mocht Kronenberg 2 zich weer om 9:45 uur melden bij de plaatselijke kerk.
De tocht richting Venray-Zuid kon ingezet worden. Deze inhaalwedstrijd moest uitmaken wie het echte oranje in de 6e klasse waardig was. Op papier moest deze wedstrijd zeker gewonnen kunnen worden.
Met een krappe bezetting in spelers werden Melvin vanuit KB1 en Roy Reinders opgetrommeld om de punten terug naar Kronenberg te nemen.
Bij aanvang van de wedstrijd begonnen de in babyblauw gehulde Leunenaren vol overgave aan de wedstrijd.. Dit kantelde vrij snel en Kronenberg kreeg vele kansen. Op een sponsachtig veld zonder grassprieten was fatsoenlijk voetbal onmogelijk.

Met vele kansen voor Kronenberg was het toch Leunen die met een simpele counter het net wist te vinden. Vol ongeloof mocht Willem de bal na 18 minuten weer op de middenstip leggen. Exact 7 minuten later viel per abuis de bal achter Koen, de gezette spits van Leunen kon Koen van zich af houden en eenvoudig afronden.

Met de bemoedigende woorden van Melvin "jonges die kenne dr echt niks van" was het de laatst genoemde die na een goede voorzet van Mark de bal in de linkeronderhoek schoot.
Met schaamrood op de kaken begaven de oranjehemden zich naar de koude thee.

De vier jokers op de reservebank werden door Jac direct op tafel gegooid en met een kleine uitbrander en vol goede moed werd de tweede helft ingefloten.

De jokers hadden direct effect en Jeffrey stond na een afgeketste bal direct op de goede plek en schoot de bal met een lage volley strak in de linkeronderhoek.
Jeffrey die de tweede helft ongrijpbaar was, pingelde door 3 man door en vond de uitgestoken voet van de incapabele verdediger. Het was Luuk die als een kwispelende puppy de bal direct opeiste en keurig dit buitenkansje afrondde.
De ban was gebroken en het voetbal kwam terug.
Luuk die nu voortdurend voorin te vinden was, wilde zijn statistieken wat betreft dode spelmomenten opkrikken en schoot de bal van 35 meter maar eens op goal,
De "verdomme wat unne kut bal" maakte plaats voor euforie toen de keeper op onverklaarbare wijze de bal nog in eigen doel wist te krijgen, het filmpje staat op de socials van KB2 (dus volg ff). De celebration die volgde deed niets af tegen de schoonheid van het doelpunt.

Melvin, die zich in de kelderklasse prima op zijn gemak voelde, scoorde de 2-5 nadat de bal via de onderkant van de lat in het dak van het doel belandde.
Ook Teun en Max pikte hun goaltje mee en brachten de stand op 2-7.
Het eindoffensief kwam van Jeffrey die de bal ongenadig hard op doel schoot en de twijfelende keeper in verlegenheid bracht, 2-8.
De belabberde 1e helft kon goed omgezet worden en de punten werden in de kofferbak richting "De Kroeënenberg" meegenomen.

Volgende week staan de tricolores van Oirlo en Castenray op het programma.

Melvin Janssen bedankt,
Roy Reinders bedankt,
Bert Philipsen bedankt voor het vlaggen.

Aan allen, fijn weekend en gedraag ow, dan doan weej det ok..

Groetjes "Os"

HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR