"Ik keek gisteravond in de kroeg tegen wie we moesten, toen ik Leunen zag heb ik er nog 5 gedronken" (Engelen, B, 2022).
Nou Bram had dat maar niet gedaan.....
Op een Bustastische zonnige ochtend stonden de mannen eerder dan normaal klaar op het veld. De hoofdsponsor was aanwezig en halverwege het seizoen werd toch nog naar het vogeltje gelachen. Tegen de zon in zie je de glazige ogen van een aantal niet, "elk nadeel heb zn voordeel". De aanwinst uit Sevenum zei voor de wedstrijd zelfs dat hij zich goed voelde, maar eiste toch nog een halve bidon aan nadorst op. Klasse pik!
Leunen werd in de voorgaande wedstrijd overklast door de kronenbergse oranjehemden. Vandaag in het blauw spelend bleek het toch de kleur van de shirts waar het succes vandaan komt.
Jac leende onze vaste kracht en aanvoerder uit aan het Derd, die daarmee de gemiddelde leeftijd een jaar of 5 zagen zakken. Zo overmoedig als Jac was om zijn aanvoerder uit te lenen, begon KB2 aan de wedstrijd. Jac dit waas ni slum!
Kronenberg dicteerde zoals verwacht het spel. Een aantal speldenprikjes werden uitgedeeld, maar die konden de muur uit Leunen niet breken.
Jullie favoriete team besloot per ongeluk om maar over te stappen op een tafelvoetbal opstelling. Statisch, zonder verdediging en niemand die terug liep. Alsof de handvaten van de poppetjes los zaten, liet Kronenberg alles lopen. Een enkeling werd zelfs dolgedraaid door het spel van Leunen.
3 kansen tegen resulteerde in 3 tegendoelpunten. Maar wat verwacht je dan anders, als de spelers van Leunen meer vrijheid hebben dan een wappie volgens eigen inzicht.
0-3 achter met de rust. Het standaard aafzeiken en klagen kon weer beginnen.
Willem werd gewisseld en kon eigenlijk zijn shirt en broek weer opvouwen en terug in de tas stoppen. Want het was schoon en ongebruikt.
Na een prima bekertje thee konden de mannen de kopjes de juiste kant opzetten en het veld weer betreden. Koen werd weer teruggenomen van KB3 en Luuk werd verlost van de te zware last als aanvoerder.
Het ging beginnen.
Dit moest rechtgezet worden. We kunnen wel 3 goals maken tegen Leunen, zo goed zijn ze niet. Alle adviezen en goede bedoelingen werden in acht genomen en het offensief begon.
Het aantal kansen, voorzetten en goede momenten zijn niet te tellen. Bij een corner van KB2 werd in totaal 5 keer de bal, achter elkaar, uit de doelmond gehaald. Resultaat 5 corners, 0 goals. Als dit FIFA22 was dan konden er zeker een aantal controllers in de vuilnisbak gemikt worden.
Leunen deed ook mee aan FIFA22. Namelijk de knoppen aan de linkerkant van je controller meermaals indrukken naar links geeft spelmodus "parkeer de bus." Chapeau Leunen, sportief.
Slechts een keer werd de oranje muur gebroken. Op een schot van Boy kon de keeper niet meer reageren.
Na 80 minuten de bal op de helft van Leunen te hebben, gaven de 10 domme minuten in de eerste helft de doorslag. Zelfs de jongens van Leunen waren verbaasd. De Dick Trom van de mannen uit Leunen zei: "toen ik vanochtend wakker werd had ik niet verwacht te kunnen winnen van jullie". Hey gozer, wij hadden dit ook niet zien aankomen.
Al met al hebben we ons verschrikkelijk "in de tes laote zeiken". Volgende week speelt jullie favoriete team maar liefst 2 maal. Donderdag trekt de oranje karavaan verder naar "Verenigd" uit Wanssum. Om vervolgens naar Ysselsteyn te gaan. Kom jullie mannen aanmoedigen, we hebben t nodig.
Niek bedankt,
Jan Tielen bedankt,
Supporters bedankt,
Groetjes Os.
  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR
az drotech