"Bej os loepe dr n aantal bej, menig angere veriëniging zuj zegge, guj ma na t zurgteam"
Speler van Ysselsteyn over zijn eigen teamgenoten.
Na een aantal deprimerende wedstrijden moest en zou er gewonnen worden van Ysselsteyn, een ploeg die afgerond 5,4 goals per wedstrijd tegen krijgt. Moet te doen zijn zou je zeggen.
Eerder dan alles en iedereen van Ysselsteyn kwamen de mannen veel te vroeg aan op het sportpark. De reden was een bulderende preek van Jac. Het moest en zou beter.
In de warming-up bleek al snel waarom een aantal spelers op de bank begonnen. Met het intrainen van de keeper waren de geliefde spits en rechtsback beide niet in staat een bal rechtdoor te trappen. Mike bracht redding door met zijn gympen de bal wel richting het kunststof van Bart zijn handschoenen te laten reizen.
Dit beloofde veel goeds.
Zelfs voor de wedstrijd was al duidelijk dat we dit onmogelijk te verliezen was. Kronenberg was de bovenliggende partij voor minimaal 90 minuten. Bart heeft slechts 1 bal gevangen, die voorafgaand aan de 2e helft slecht naar de middenlijn werd getrapt.
Dennis had na al die tijd weer eens basis en leet blijken dat hij zowel mentaal als fysiek sterker was dan de gehele achterhoede van Ysselsteyn. Dennis besloot zijn kans te grijpen om met een halve omhaal de show te stelen, zijn inzet spatte tegen het aluminium uiteen. Kronenberg had zoveel kansen, meer dan Putin in Oekraïne kan uitvoeren. Net als deze loze aanval viel er geen resultaat te behalen #prayforYsselsteyn.
Echter, na een weergaloze actie van Bram over rechts die de bal vanaf de achterlijn buiten de 16 mikte, scoorde Jeffrey met een kiezelhard schot. Onhoudbaar, hoog, hard en prachtig. Even allemaal inbeelden dat je er was, opstaan en de handen meermaals tegen elkaar slaan, applaus.
Ondanks dat het slechts 0-1 bleef, ging KB2 tevreden naar een bekertje ondrinkbare gore thee. Alsof de suikerprijs ineens hoger was dan benzine. Dan maar niets hè, bah.
In de tweede helft moest KB2 de voorsprong uitbouwen. Een enkeling voelde zich genoodzaakt om trucjes te doen of dansend op het veld te staan tegen de ijzig koude wind die over het veld scheerde. In een duel besloot Teun harder dan gewenst erin te vliegen. De droom van elke supporter kwam uit. Zo blind als een mol zocht Teun zijn bril op de zandbak van Ysselsteyn, om tot de conclusie te komen dat de glazen liever bleven liggen dan weer actief mee te doen. Met een ritje naar de opticien in het vooruitzicht voor Teun, bleef KB2 aanvallen. De complimenten gaan naar Tijmen, de doelman van Ysselsteyn, die ondanks een prachtig BM'etje, prima partij bood tegen het offensief van jullie favoriete team. Uiteindelijk capituleerde de doelman toch en maakte Boy de meest afgrijselijke goal van zijn leven, 0-2.
Jur had in de tweede helft net zo goed de cornervlag kunnen dekken, Bart en Koen waren in conclaaf of een biertje de pijn kon verzachten en plaatste een bestelling richting de kantine, dit verzoek werd niet gehonoreerd. Uiteindelijk gelukkig want vlak voor tijd vonden de mannen het noodzakelijk om ook Ysselsteyn met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Een corner weggeven in de laatste minuut waar de enige kans van Ysselsteyn uit ontstond. Niet de spits van de in het wit spelende gaf ons kippenvel en een hartaanval. Nee Koen mikte de bal verschrikkelijk op de buitenkant van de voet, waarna de bal voorzichtig de bovenkant van de deklat toucheerde. Niet leuk Koen, niet meer doen aub.
Al met al was deze wedstrijd niet om aan te gluren. Mike Bovee noemde het zelfs de slechtste wedstrijd die hij ooit gezien heeft. Gelukkig hebben we wel 3 punten in ontvangst mogen nemen en kan de oranjekaravaan terug naar Umme, die op een zondag speciaal voor ons om 13.07 de deur van zijn kroeg opende.
Zondag thuis tegen America 4. Kom de mannen aanmoedigen en help ze naar de overwinning.
Groetjes Os!
  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR