"Gej bekiekt t ow ma" (Reinders, J, 2022; samenvatting van de hele dag)
Op ut achterlijk vroege tijdstip van 9.00 was het de bedoeling om naar Hegelsom te vertrekken. Achteraf bleken deze momenten de mooiste van de dag. Een dag vol met hoogtepunten.

Een enkeling had teveel gequizt de ander had een nare Taste in zn mond. Als KBquiz een quizvraag had: "hoeveel komen er te laat dan was t antwoord, een hele auto vol". Woa motte we beginnen? We zetten even al het respect opzij en gaan het gewoon vertellen. Een speler uit Sevenum werd na een telefoontje gewekt en bleek nog met zijn hoofd in de kroeg te staan. Achteraf had hij meer verloren dan alleen wat vocht, jammer dat je de hond niet de schuld kon geven van een deels verteerde en "opgeboerde" boterham in de keuken. De Taxi komt je halen. Wat resteerde was een hoopje mens achterin een auto.

Vanuit de kerk vertrok ook een chauffeur die waarschijnlijk maandagochtend pas de sleutels van de "corsa" had mogen aanraken. Met 30 per uur richting Hegelsom is natuurlijk niet best. Na een avond Taste bleek de nasmaak bitter. De snelheid was gelukkig niet te hoog om als chauffeur de alcoholische versnaperingen, al rijdend, uit het opengedraaide raampje richting het asfalt terug te geven aan de natuur. De auto werd voorzien van een korrelige stuc van 1.2 millimeter. Menig vakman zou trots zijn op de verse deklaag die vanaf de raam richting het achterwiel liep.
Dan denk je dat we klaar zijn, maar surprise, surprise. We've just got started. Koen gaf aan "ik bin iets later, riej ma ves aan". Nice Koen, jij was juist een van de chauffeurs. Ook de jarige job besloot de trend vol te maken en zelfstandig richting Wienes te vertrekken. Als laatste nog even aandacht voor iemand van 1.98 die dacht in de kantine van Hegelsom een kilotje te verliezen voorafgaand aan de wedstrijd. Pech voor hem dat de geur van zichzelf en de belachelijke hoeveelheid alcohol geen goede combinatie was.

Tijdens het kleien omdraaien om ook vanaf de andere kant leeg te lopen. Dit geeft 5 boetes voor de boetepot. Wat un ochtend, dan moeten we nog beginnen. KB2 voelde de teleurstelling van Jac afdruipen en vertrok zonder instructies richting het gras. "Gej bekiekt t ow ma". Waar een enkeling nog spierwit en misselijk in de onderbroek, met een jas aan tegen de kou in het lokaal zat, waren de 11 die het minst hard getroffen waren begonnen aan de wedstrijd.
Hegelsom bakte er net zo veel van trouwens. Een enkele speldenprikjes en hachelijke situaties voor het doel van KB2 leidde tot niets. Aan de andere kant kreeg jullie favoriete team ook kansen, heel verrassend wel.

Minuut 25 in de eerste helft gaat de boeken in als een moment van genot voor zowel de eigen supporters als die van de tegenstander. Een voorzet van links bleek te machtig voor Willem met zijn 1.98m (hihi). Hij ging goed getimed onder de bal door, als een gedrogeerde Maradona dacht hij dat het kunsstukje tegen Engeland op 22 juni 1986 herhaald diende te worden. Net als alles voor hem in die wedstrijd ging dit lachwekkend mis. SV Kronenberg heeft een tak in het volleybal, met deze smach kon heren 1 daar meer mee doen dan wij als KB2. Gelieve contact op te nemen met ons. Jullie willen hem, wij willen er vanaf. Prima deal lijkt me zo. Enfin. Willem kreeg na deze imbeciele actie een gele kaart en mocht op zijn favoriete positie gaan zitten. Met 10 man moest KB2 nog even alle zeilen bijzetten. Bij een corner van Hegelsom werd e bal bij de tweede paal prima binnen gekopt. Jammer maar helaas voor Hegelsom had Bart 1 enkel helder moment die dag en tikte met een reflex die bal met de teen in de lucht als een handbal doelman uit de onderhoek. "Bedank Bart, maar niet meer doen, zo kennen we je niet."

Met een 0-0 stand ging het aangeslagen twed richting het lokaal. Daar kreeg Mike het nog voor elkaar om een kan thee richting de vloer te deponeren en de jongens hadden dus nog steeds dorst. In de tweede helft was KB2 wederom sterker dan Hegelsom. Bram D verving Willem en meteen bleek het een goude zet. Steekballen kwamen aan, Teun kon regelmatig mee opkomen. Wel jammer dat niemand het visier op scherp had staan. Als Jeffrey een militair was dan verloren we een oorlog, alles mis geschoten. Voor Teun geldt t zelfde, een broodje bal haal je bij Vissers, daar hoef je hem niet heen te schieten. Tot de 85e minuut bleef het 0-0 en dus hachelijk. Hegelsom kwam zelf niet in de gelegenheid om een goal te maken, dus moest KB2 zonodig hulp bieden. Jeroen kopte een voorzet netjes terug naar Bart, die besloot dat het tijd was voor een momentje van spanning en angst. Door de benen, op de hak, naast het doel. Typisch maar gelukkig geen consequenties. Wat een dag, eindstand 0-0. Wel gelachen, niet gewonnen.

Max van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Twan (Ysselsteyn) gefeliciteerd met je date, eindelijk gelukt, heel knap hoor.
Jac, sorry vur vanochtend. Dit hebben we goed gemaakt met un te duur bosje bloemen die nit mooi gevonden werden. Misschien wil dien vrouw ze wal.
Supporters bedankt. Op noa volgend weekend, dan spelen de teams voor het laatst gelijktijdig thuis. Dus kom allemaal kijken!

Groetjes Os.
  HOOFDSPONSOR   STERSPONSOR